Portul naval rusesc de la Sevastopol a luat foc după un atac masiv cu rachete din Ucraina

Atac masiv al forţelor ucrainene asupra portului militar Sevastopol, aflat sub ocupaţie rusă, 13 septembrie 2023 (Ukrinform)
D.B.
14.09.2023

În cursul nopţii şi al dimineţii de miercuri (ora locală) a avut loc un atac de proporţii asupra portului naval rusesc Sevastopol, un port cheie al Rusiei la Marea Neagră. Mai multe videoclipuri apărute pe reţelele de socializare arată flăcări masive la şantierul naval din Sevastopol, incident soldat cu posibile morţi, cel puţin 24 de persoane fiind raportate ca rănite.

Rapoartele iniţiale ale Reuters indică un atac cu rachete, pe baza declaraţiilor guvernatorului Sevastopolului, Mihail Razvojaev, care a anunţat că "duşmanii noştri au atacat Sevastopolul" şi că "apărarea aeriană a fost la lucru".

Locaţia precisă a incendiului de proporţii este zona Kilen-Balka din Sevastopol.

Potrivit Reuters, guvernatorul instalat de Rusia la Sevastopol, Mihail Razvojaev, a anunţat prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram, că "un atac aerian ucrainean a provocat un incendiu la Şantierul Naval din Sevastopol, în Crimeea, miercuri dimineaţa devreme, rănind cel puţin 24 de persoane".

Cel puţin patru dintre persoanele rănite au fost raportate ca fiind în "stare gravă".

Fotografiile iniţiale şi neconfirmate pe reţelele de socializare arată ceea ce pare a fi o lovitură directă asupra uneia sau mai multor nave militare ancorate în portul naval.

Urmările atacului au fost surprinse din mai multe unghiuri, părând să confirme pagube semnificative aduse navelor şi infrastructurii portuare.

Analiştii din surse deschise sugerează deja că cel puţin un submarin rusesc andocat ar fi fost distrus în atac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor