Ponta rescrie nomenclatorul de profesii şi meserii

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
14.10.2013

Premierul Ponta rescrie nomenclatorul de profesii şi meserii. După ce, cu "ocazia" revocării din funcţie a procurorului DNA, Lucian Papici, Ponta a denunţat public existenţa sub-categoriei sociale "procuror băsist" (şi macovist), luni, premierul a adus sub refectoarele presei o altă "meserie" cea de "jurnalist băsist."

Jurnalistul "băsist" este acea categorie incomodă de reporter care publică declaraţiile lui Traian Băsescu despre privatizarea CFR.

Sintagma, despre care nu se ştie încă dacă va fi preluată în CAEN sau COR, a fost lansată de V. Ponta luni, la Iaşi. Întrebat de ziarişti cine îşi asumă răspunderea pentru un eventual eşec al privatizării CFR Marfă, Ponta a eludat întrebarea, spre insatisfacţia "jurnaliştilor băsişti."

"Îmi aduc aminte că foarte mulţi jurnalişti băsişti spuneau să nu dăm CFR, că e o catastrofă. Acum, dacă nu-l dăm e o mare catastrofă. Este exact ca în bancurile cu bască fără bască", a comentat primul ministru, adăugând "că nici preşedintele Traian Băsescu nu putea să doarmă în august că dăm CFR", informează Hotnews.

Ponta are toate motivele din lume să se eschiveze de la explicaţiile privitoare la privatizarea CFR. Nu cunoaşte contractul între GFR şi CFR, a declarat premierul, deşi, surpriză!, după demiterea lui Relu Fenchiu condamnat penal pentru corupţie, Ponta a fost Ministru Interimar la Transporturi unde s-a ocupat şi de privatizarea CFR Marfă.

Declaraţia nu surprinde însă foarte tare, căci nu demult, premierul Ponta a declarat despre Roşia Montană, subiect ce a scindat ţara în două, că el "nu ştia" nimic pe acest subiect pe la începuturile carierei dumnealui ca premier, însă a fost împotriva proiectului doar fiindcă Băsescu susţinea că proiectul este bun, şi sigur tot ce îi place lui Băsescu este "foarte rău".

"Nu cunosc contractul [cu GFR], nu e treaba mea ca prim ministru, nici măcar a miniştrilor. Sunt convins că nu e nimic de ascuns", a declarat luni Ponta, întrebat fiind de jurnalişti dacă este de acord cu desecretizarea contractului pentru privatizarea CFR.

Pornind de la premiza că nu toţi jurnaliştii sunt "băsişti", Ponta nu a pierdut ocazia pentru a îl acuza (din nou) pe Traian Băsescu că dă ordine procurorilor.

"Mi se pare absolut anormal ca preşedintele ţării dă tot timpul indicaţii procurorilor. Ultima oară le-a dat indicaţii nu ştiu ce să facă la CFR. Acest lucru denotă că încă nu înţelege ce se întâmplă în România. I-a intrat în sânge asta să dea ordine procurorilor şi cred că e un lucru foarte rău", a comentat Victor Viorel Ponta, de la Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor