Macovei despre Ponta: "Numai un golan vorbeşte aşa!"

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Recentul scandal din Justiţie a fost provocat de decizia procurorul general al României, Tiberiu Niţu, de a-l revoca din funcţie pe şefului secţiei I-a din DNA, Lucian Papici, şi pe adjunctul acestuia, Mariana Alexandru.

Lucian Papici, şeful secţiei I-a din DNA, se ocupă de dosarul „Referendumul” al vicepremierului Liviu Dragnea, în care acesta este acuzat de fraudarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu. Procurorul general a hotărât revocarea din funcţie a lui Papici la scurt timp după ce, pe data de 23 septembrie, îl numise în funcţie pentru o perioadă de trei luni.

Traian Băsescu, Monica Macovei, precum şi alţii susţin că încetarea mandatului lui Lucian Papici a fost menită să prevină închiderea dosarului Liviu Dragnea şi îl acuză pe Victor Ponta că a intervenit în justiţie. Legat de această demitere, preşedintele Băsescu a declarat că ”s-au băgat cu bocanci în justiţie de dragul lui Dragnea”.

Premierul a explicat că decizia de revocare a lui Papici a fost luată pentru că i s-a terminat mandatul şi este de părere că acesta este „procuror basist, morărist, macovist” şi, de asemenea, că “a făcut dosare politice”. "Papici a făcut dosare de poliţie politică, am spus-o şi o spun mereu. Să se supere Macovei şi mama lui Macovei!", a declarat Ponta.

În replică europarlamentarul Monica Macovei a declarat, vineri seara, în emisiunea "Vocile străzii", că "numai un golan vorbeşte aşa!"

Fostul ministru al Justiţiei a caracterizat în termeni foarte duri declaraţiile şi comportamentul premierului Ponta: "Cum scria un cititor pe blog despre Ponta, zice: "Un răzgâiat căruia nu i-a dat cineva la timp o palmă, care s-a cocoţat pe o majoritate şi acum scoate limba la toţi". Cam aşa se poartă, ca un copil răzgâiat. Astea nu sunt cuvinte de premier, să se supere şi X şi mama lui X... Numai un golan vorbeşte aşa!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne