Crin Antonescu plăteşte cablu ca orice cetăţean român

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.10.2013

Românii vor avea oportunitatea de a vota ca preşedinte, în 2014, un candidat plin de umor.

Prezidenţiabilul USL, Crin Antonescu a fost sincer amuzat de faptul că Băsescu va declanşa consultări tehnice pe tema încălcării pactului de coabitare Guvern - Preşedinţie de către premier, şi a glumit vesel cu presa pe acest subiect.

Luni, după reuniunea la vârf în USL, Antonescu a fost practic "luat din oală" de jurnaliştii care l-au întrebat ce părere are despre consultările convocate de Băsescu pe tema încălcării pactului de coabitare de către premier, după scandalul revocării din funcţie a procurorului Papici.

Antonescu nu a avut nicio o părere, căci pur si simplu nu ştia nimic. Nimic despre ce a declarat Băsescu şi mai nimic despre pactul de coabitare, singurul mecanism formal care mai ţine în viaţa colaborarea preşedinţie - premier.

"Domnule, eu nu ştiu, or fi scris acolo [în pact], eu nu ştiu ce scrie acolo, i-am spus [lui Ponta] „nu-l semna [pactul]” o dată, de două ori, de trei ori, n-a înţeles, am terminat! Nu ştiu! De unde să ştiu? Nici nu cunosc conţinutul pactului."

Mărturisindu-şi ignoranţa: "Ce treabă am eu cu pactul?", preşedintele Senatului, Crin Antonescu i-a întrebat pe jurnalişti ce anume presupune mecanismul de consultare anunţat de Băsescu:"Nu serios, dar nu glumesc, nu ştiu şi sunt curios. Sunt şi eu cetăţean, am dreptul să ştiu, plătesc cablu, ziceţi-mi..."

Când s-a lămurit într-un final că echipe tehnice analizează modul în care a fost pactul, Antonescu a izbucnit în râs. "Glumiţi sau vorbiţi serios?"

Bine dispus de faptul că nişte specialişti analizează pactul despre care el nu ştie nimic, Crin Antonescu a plecat râzând de la întâlnirea cu jurnaliştii: „Deci nu putem spune că ne plictisim în ţara asta. Bine că n-am plecat când eram tânăr!”

Preşedintele României, Traian Băsescu, a făcut luni, 7 octombrie a.c., o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni, în care a anunţat că a constatat că Acordul de colaborare instituţională cu prim-ministrul a fost încălcat consistent de premier în domenii precum politică externă, independenţa justiţiei şi statul de drept.

"Din acest motiv am decis ca, înainte de orice altă măsură, să declanşez mecanismul de consultare care este prevăzut în punctul 7 al Acordului de cooperare instituţională, aşa că mâine vom începe discuţiile la nivel tehnic pentru o analiză pe punctele pe care eu vi le-am enunţat ca fiind după părerea mea încălcări grave ale Acordului de cooperare instituţională. Dincolo de ceea ce nu se ştie public, spre exemplu vă aduceţi aminte declaraţiile despre Kosovo; eu sunt pentru recunoaşterea Kosovo. Asta a ieşit consistent din politică de până acum a României cu privire la Kosovo, politică care avea în vedere să protejeze poziţia noastră faţă de Transnistria" a informat Băsescu luni

Pe lângă subiectul ingerinţei lui V. Ponta în justiţie, vor fi analizate şi declaraţiile făcute de prim-ministru despre guvernul sirian care au cauzat prejudicii României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor