Ponta redeschide asaltul asupra Legii Minelor

Premierul Victor Ponta a subliniat luni că Legea minelor este absolut necesară pentru ca ţara noastră are multe resurse naturale, dar şi multe situaţii de blocaj, adăugând că este "treaba" Parlamentului să se ocupe de elaborarea acesteia.
Andrei Pricopie
06.01.2014

alte articole

Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.01.2014

Premierul Victor Ponta a subliniat luni că Legea minelor este absolut necesară pentru ca ţara noastră are multe resurse naturale, dar şi multe situaţii de blocaj, adăugând că este "treaba" Parlamentului să se ocupe de elaborarea acesteia.

Întrebat dacă este posibil ca Guvernul să asume un proiect de lege privind minele, premierul Ponta a replicat: "Nu, Parlamentul. E treaba Parlamentului".

Acesta a evidenţiat importanţa acestei legii, în detrimentul "propagandei" din jurul acestui subiect.

"În mod sigur este o lege necesară, pentru că, dincolo de propagandă, se referă la foarte multe resurse naturale şi avem foarte multe situaţii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, să zic, prima care îmi vine în minte, dar sunt şi altele. Dar, mă rog, în România cine ţipă mai tare are şi dreptate, ceea ce nu e corect. Deci o Lege a minelor, iniţiată de altfel de ministrul Vosganian, e absolut necesară", a declarat Ponta, potrivit Realitatea.

Legea minelor propune o enclavă administrativă şi este un precedent foarte periculos fiind desprinsă de Constituţie. Mai sunt două proiecte asemănătoare pe agenda Parlamentului, care aparent sunt inofensive, dar pot deveni o bază toxică prin amendare - Ştefania Simion

Ultima oara Parlamentul a incercat sa modifice Legea Minelor in decembrie 2013, cand, la presiunea publica, asaltul USL asupra sistemului de legi a fost suspendat. Legea fost considerata neconstitutionala, permitand, printre altele, exproprieri la cererea unor corporatii.

”Legea minelor propune o enclavă administrativă şi este un precedent foarte periculos fiind desprinsă de Constituţie. Mai sunt două proiecte asemănătoare pe agenda Parlamentului, care aparent sunt inofensive, dar pot deveni o bază toxică prin amendare”, este de părere Ştefania Simion reprezentanta Alburnus Maior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor