Ponta l-a turnat din greşeală pe Tăriceanu la DNA: "L-am găsit pe Tal Silberstein acasă la el"
alte articole
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prins cu minciuna de procurorii DNA după ce au ieşit la iveală mai multe interceptări, făcute în baza unui mandat pe siguranţă naţională. Monitorizarea îi viza pe consultantul israelian Tal Silberstein, ziaristul Dan Andronic şi fostul consilier Marius Marcovici, relatează Adevărul.
Tăriceanu ar fi intermediat mai multe întâlniri între consultantul israelian Tal Silberstein şi fostul premier al României, Victor Ponta. Detaliile au apărut în timpul procesului de la Curtea Supremă, în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce, în calitate de martor, ar fi dat mai multe declaraţii în care ar fi ocolit adevărul.
Mărturia sa era în dosarul în care mai multe VIP-uri, printre care Tal Silberstein, miliardarul Benyamin "Beny" Steinmetz, milionarul Remus Truică, patronul "Evenimentului Zilei", Dan Andronic, şi fostul consilier guvernamental Marius Marcovici, sunt judecate pentru retrocedarea frauduloasă a averii pretins moştenite de "prinţul" Paul Al României (Lambrino).
Practic, atunci când a fost audiat, Tăriceanu a negat că a ţinut legătura cu Andronic şi Silberstein, după ce aceştia i-au oferit consultanţă la alegerile din 2008. El doar a admis unele întâlniri sporadic şi a negat vehement că l-ar fi prezentat/introdus pe israelian altor politicieni din România.
Ce nu ştia Tăriceanu, atunci când a dat declaraţia, era că pe numele celor implicaţi în retrocedările pentru "prinţul" Paul, Curtea Supremă emisese, la solicitarea SRI, mandate de interceptare pe siguranţă naţională. Astfel, la dosar sunt mai multe stenograme ale unor discuţii amicale între Andronic, Silberstein şi Marcovici cu preşedintele Senatului.
Interceptările au scos însă la iveală şi faptul că unul dintre politicienii pe care Tăriceanu i-a prezentat lui Silberstein este Victor Ponta, prietenul şi partenerul său din USL. Fostul premier a confirmat acest detaliu decisiv la DNA.
Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.