Tinerii lui Tăriceanu ies la atac: "Alina Gorghiu - campioana contractelor cu statul"
alte articole
La scurt timp după ce a inventat un nou termen pentru tupeu - "tăricenismul" - şi a lansat o serie de ironii la adresa co-preşedintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi a partidului său, şefa PNL, Alina Gorghiu, a devenit ţinta tinerilor din cadrul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE).
"Preşedintele impus al PNL, Alina Gorghiu, a devenit în ultima perioadă o adevărată oază de moralitate pentru tot ceea ce înseamnă clasa politică din România. În ciuda tuturor informaţiilor care au apărut cu privire la situaţia actuală şi trecută a domniei sale, Alina Gorghiu a continuat să critice şi să ofere judecăţi asupra a diverse cazuri, fără a se pronunţa asupra neclarităţilor care o înconjoară.
Pentru a fi un lider politic cât de cât legitim şi cu o cădere morală, astfel încât să poată emite evaluări faţă de alte personalităţi ale spaţiului politic, doamna preşedinte impusă a PNL are obligaţia de a răspunde unei serii de întrebări", se arată într-un comunicat remis de TLDE.
Concret, pentru a clarifica controversele din jurul său, tinerii din cadrul ALDE îi solicită şefei PNL să răspundă la următoarele întrebări:
1. Este adevărat că aţi avut, în perioada 2008-2009, următoarele contracte de asistenţă juridică:
a) AVAS vs. SOV Invest SA/FNI - contract de asistenţă juridică încheiat în 18.03.2008 pentru suma 12.000 Euro, s-a finalizat în data de 27.02.2009;
b) AVAS vs. SC Atlas SA - contract de asistenţă juridică încheiat în data de 17.03.2009 pentru suma de 6000 euro, s-a finalizat în 16.12.2009;
c) AVAS vs. Alia SA Craiova - contract de asistenţă juridică încheiat în data de 30.09.2009 pentru suma de 15.000 euro, s-a finalizat în 14.10.2010;
d) AVAS vs. ONT Carpaţi SA - contract de asistenţă juridică încheiat în 30.09.2009 pentru suma de 10.000 euro, s-a finalizat în 16.03.2010?
2. Care este motivul pentru care nu aţi declarat aceste contracte în declaraţia de interese pe care aveaţi obligaţia să o completaţi în calitate de deputat? Sunteţi în situaţia prevăzută de Codul Penal, aceea a falsului în declaraţii.
3. Este adevărat că în 2012 aţi exercitat simultan funcţii şi calităţi publice contrar prevederilor art. 81 din Legea nr.161/2003, potrivit căruia "calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului"?
"Vă amintim că în 2012, aţi deţinut simultan funcţia publică de deputat în Parlamentul României şi cea de membru în Biroul Electoral Central pentru Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, precum şi pentru alegerile locale din 2012, ceea ce contravine dispoziţiilor regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor oficiilor electorale constituite la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, aprobat prin Hotărârea BEC nr. 1H publicata în Monitorul Oficial al României nr.496/19 iulie 2012, care prevede la art. 1 alin. (2) că "în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, membrii birourilor şi oficiilor electorale exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat".
Tinerii din cadrul ALDE i-au transmis Alinei Gorghiu că aşteaptă "clarificările pe care le considerăm necesare la aceste întrebări, deoarece, societatea românească are nevoie să afle adevărul despre cei care se află în funcţii importante din statul român."
" Pentru dumneavoastră este, deopotrivă, un bun prilej pentru a îndepărta toate dubiile care planează asupra imaginii şi activităţii pe care aţi desfăşurat-o. Refuzul de a da explica aceste aspecte reprezintă confirmare tacită a celor prezentate, fapt ce decredibilizează întregul dumneavoastră discurs public, dar şi acţiunile pe care le întreprindeţi", se mai precizează în comunicatul citat.