Scenariu Dragnea-premier? Tăriceanu: Şi în Franţa un fost premier condamnat candidează

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, nu vede nicio problemă dacă, în contextul în care ALDE şi PSD ar câştiga alegerile parlamentare din iarnă, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea ar deveni premier.
Andrei Pricopie
24.08.2016

alte articole

Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
24.08.2016

Un fost prim-ministru francez condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu are şanse acum să devină următorul preşedinte, iar presa nu comentează acest aspect, a declarat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă are în plan să ocupe funcţia de prim-ministru, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea ar fi exclus din ecuaţie din cauza problemelor sale penale, relatează News.ro.

"Astăzi citeam o ştire, cu privire la Alain Juppe, fostul prim-ministru al Franţei. Nu ştiu dacă ştiţi că a fost condamnat la un moment dat, da? Nu mai era prim-ministru, în anii 2000, a fost condamnat, un an şi ceva nu a mai apărut în spaţiul public. Şi-a dat şi demisia din funcţia de primar al Bordeaux. După aceea a candidat la următoarele alegeri, a fost ales cu brio primar al Bordeaux şi astăzi este în poll position pentru a deveni candidatul dreptei pentru preşedinţia Franţei", a fost replica lui Tăriceanu.

Şeful Senatului a subliniat că citeşte frecvent presa franceză, dar nu a găsit referiri la vechile problemele penale ale lui Alain Juppe. "Nu am văzut în întreaga presă franceză (...) vreo referire la această chestiune, aşa încât...".

Tăriceanu admite că a avut multe discuţii cu Liviu Dragnea pe tema rezultatului alegerilor parlamentare, însă nu a precizat la ce concluzii au ajuns cu privire la funcţia de premier. "Să ajungem noi acolo, să câştigăm alegerile, şi o să vedem, o să găsim o formulă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor