Ponta îl taxează pe Iohannis pentru ultimele legi promulgate. "Un politicianism extrem străveziu şi dăunător"
alte articole
Refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga Codul Fiscal şi de a-l trimite înapoi la Parlament, spre reexaminare, a fost din nou criticată vineri de premierul Victor Ponta, în contextul în care şeful statului a promulgat recent o serie de legi care vor avea un impact semnificativ asupra bugetului de stat.
"Mă bucur că Preşedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari şi cea privind diplomaţii, personalul navigant şi grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale USL faţă de cei nedreptăţiţi de Guvernarea Băsescu/Boc/Predoiu.
Dar sper ca Dl Iohannis să ştie ca şi aceste legi au fost contestate de FMI şi CE (ca şi de Apostolii Austerităţii de la Consiliul Fiscal!), că au implicaţii bugetare structurale (pe termen lung) şi că, spre deosebire de Codul Fiscal, au doar efect social pozitiv, dar nu şi economic! La fel este cazul cu dublarea alocaţiilor pentru copii, promulgată cu pompă şi fast pe 1 iunie!", a scris Victor Ponta, pe contul său de Facebook.
Şeful Executivului a subliniat că el îşi asumă aceste legi şi le susţine din convingere social-democrată, tocmai de aceea îl deranjează "ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplină bugetară şi probleme cu instituţiile internaţionale".
"Serios, o dată din cinci suntem responsabili şi Guvernul nu? De cinci ori de stânga şi o dată de dreapta? Un politicianism extrem străveziu şi dăunător - sper ca Dl Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni (şi mai oneşti)!", a mai precizat premierul Ponta.
Reamintim că săptămâna trecută, în pofida insistenţelor venite din partea coaliţiei de guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge noul Cod Fiscal pe motiv că punerea sa în aplicare ar putea conduce la declanşarea procedurii de deficit excesiv iar situaţia macroeconomică, bună în prezent, ar putea fi expusă unor riscuri şi vulnerabilităţi.
Anterior acestei decizii, Comisia Europeană îşi exprimase, prin intermediul vicepreşedintelui Valdis Dombrovskis, îngrijorarea faţă de reducerea TVA, iar Banca Naţională a României şi Consiliul Fiscal se declaraseră, de asemenea, sceptice, în privinţa măsurilor de relaxare fiscală dorite de Guvern.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.