Nedumeririle lui Papahagi. "Nu reuşesc să desluşesc dacă Iohannis este un om onest sau parte a sistemului"

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Deşi au trecut mai bine de jumătate de an de când preşedintele Klaus Iohannis s-a instalat la Palatul Cotroceni, profesorul universitar Adrian Papahagi, membru fondator M10, nu reuşeşte încă să înţeleagă ce fel de om este acesta.

Adrian Papahagi susţine că nu reuşeşte să desluşească dacă dl. Iohannis este:

a. un om onest, fără experienţă în politica mare, ajuns din întâmplare preşedinte, care învaţă pas cu pas şi se opune cum poate ticăloşilor, uneori gafând, alteori dovedindu-se abil (sau bine consiliat);

b. omul pus în vitrină de sistem, în spatele căruia acesta îşi face mendrele în continuare, nederanjat de un preşedinte jucător;

c. parte a sistemului.

"Şi nu m-am lămurit dacă asistăm la curăţarea sistemului din raţiuni patriotice sau geo-strategice (ceea ce, până la urmă, e totuna), sau doar la eliminarea taberei care a pierdut. Sau avem un amestec tulbure din toate, cum se întâmplă cel mai adesea în politică şi în viaţă?", se întreabă Adrian Papahagi.

Un alt lucru pe care l-a observat Papahagi este că preşedintelui Iohannis i se construieşte treptat un profil negativ: vândut străinilor, iubitor de lux, rupt de popor.

"Va trebui să comunice foarte bine şi prompt, şi să fie extrem de prudent, ca să nu se lipească această imagine. Aduceţi-vă aminte cum a fost distrusă credibilitatea enormă a lui MRU prin propaganda cu unguentele şi vita de Kobe. Nu sunt un fan al d.lui Iohannis, dar mă tem mai mult de coaliţia ticăloşilor împotriva preşedintelui decât de scăpările acestuia", a mai precizat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.