Dragnea are un plan de reconstrucţie a PSD. Vrea să folosească experienţa lui Iliescu, Năstase şi Athanasiu

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Liviu Dragnea a susţinut, joi, prima sa conferinţă de presă din postura de preşedinte interimar al PSD. Noul şef al social-democraţilor a anunţat că va prezenta în Biroul Permanent Naţional de luni un plan de reconstrucţie a partidului, pentru că "este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate."

"Am venit la sediul partidului, după CExN în care colegii mi-au acordat votul de încredere, pentru a prelua atribuţiile preşedintelui şi gestiona partidul până la congres şi am avut discuţii cu mai mulţi colegi şi lucrez la finalizarea unui mic plan pentru acţiuni politice, administrative, îmbunătăţirea comunicării cu PSD. (...) Am avut o discuţie dimineaţă cu premierul Victor Ponta, la ora 9.00, discuţie firească, în care am discutat despre modul în care partidul va comunica cu Guvernul.

Relaţia PSD în coaliţie va fi bună şi va fi şi mai solidă. Am convenit cu primul ministru rectificarea bugetară şi am convenit ca ministrul de Finanţe să prezinte BPN proiectul de rectificare pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul înainte de a fi aprobat în Guvern. Păstrarea guvernării este extrem de importantă pentru toţi membrii partidului", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Noul şef al PSD a precizat că, luni, va prezenta în cadrul Biroul Permanent Naţional "un plan de reconstrucţie a PSD, este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate".

"Din diverse motive, în ultimele luni, partidul nu a avut o poziţie conturată. Oameni foarte buni la comunicare nu au reuşit să transmită ceea ce a făcut bun Guvernul şi politicile de stânga. Vom organiza un sistem de comunicare publică mai eficient, astfel încât comunicarea cu centrul şi teritoriul să fie mai bună, relaţia dintre centru şi teritoriu să fie mult mai eficientă. Forţa acestui partid stă în membrii lui, care stau în contact direct cu oamenii. PSD este un partid deschis, în PSD nu trebuie să existe pereţi", a subliniat Dragnea.

Liderul PSD susţine că, în lunile care urmează, conducere efectivă a PSD va fi asigurată de o echipă formată din Rovana Plumb, Robert Negoiţă, Marian Oprişan şi Valeriu Zgonea.

"Cred că una din marile greşeli pe care le-ar putea face un partid ar fi ca mereu, mereu să fie un început. Nu cred că este bine ca experienţa unor oameni ca Ion Iliescu, Adrian Năstase, Athanasiu să nu fie folosită. Nu este vorba de a participa la decizii, ci de a folosi ca sfat", a continuat Liviu Dragnea.

"Mă interesează proiectele mari, de ţară. Acestea nu pot fi realizate doar de un partid. E nevoie de colaborarea întregii clase politice. PSD are capacitatea să genereze dezbateri pentru a construi proiecte mari pentru România. Regionalizarea şi descentralizarea sunt astfel de proiecte mari de ţară prioritare pentru mine. Pentru prima dată, PSD e condus de un lider din teritoriu. Eu vreau ca decizia şi resursele financiare să se mute de la centru spre teritoriu.

Trebuie să dăm putere comunităţilor locale. Nu pot să cred că singurele minţi luminate sunt numai în Bucureşti. Cunosc foarte bine situaţia din teritoriu şi ştiu că există o aşteptare incredibilă pentru regionalizare şi descentralizare. Sunt convins că şi preşedintele Klaus Iohannis este interesat de aceste proiecte. Când eram în USL coordonam împreună acest proiect ale regionalizării şi descentralizării", a mai precizat Dragnea, citat de România Liberă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne