Şefa CNA, audiată în Parlament după înregistrările în care afirma că a favorizat România TV

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, s-a prezentat miercuri în faţa Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, ca urmare a difuzării de către Realitatea TV a unei înregistrări în care şefa CNA-ului declară că a "acoperit" televiziunea deputatului PSD Sebastian Ghiţă - România TV - şi vorbeşte despre şantaj.

La audieri, şefa CNA-ului, care, în cadrul înregistrării difuzate de Realitatea îl gratula pe Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, cu apelativul de jigodie şi vorbea despre cum a fost pusă să acopere România TV, a negat acuzaţiile ce i se aduc.

Conform România Liberă, Laura Georgescu a declarat că nu există nicio persoană din România care să fi făcut presiuni asupra ei pentru a trata cu indulgenţă un post de radio şi a insinuat că înregistrările difuzate de Realitatea au fost trucate la montaj:

"Le resping cu vehemenţă. Am convingerea că au fost montate. (...) Anumite cuvinte sunt scoase din context şi schimbate. Nu am purtat o astfel de discuţie cu preşedintele Comisiei de Cultură din Senat. Una este să înregistrezi o şedinţă publică, alta este să înregistrezi pe cineva într-un birou. Cine a dat aceste înregistrări să le dea integral, cu interlocutor cu tot”, a cerut Laura Georgescu.

Redăm dialogul catalogat de Laura Georgescu drept "montat":

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de... aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi, am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te... atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării date publicităţii de Realitatea TV.

Şefa CNA nu este însă la primul derapaj. Audierea Laurei Georgescu era deja pe agenda Comisiei de Cultură după ce aceasta a fost înregistrată strigând şi vorbindu-le grosolan unor elevi.

Înregistrările difuzate de Realitatea TV au însă implicaţii mult mai grave decât limbajul suburban, având inclusiv conotaţii penale. Din înregistrări reiese atât că Laura Georgescu ar fi favorizat România TV, post controlat de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al lui Ponta, cât şi că s-ar fi pretat la luare de mită.

Într-un fragment de înregistrare, Georgescu afirma că nu este "tâmpită" să dea bani ca să cumpere laptopuri la CNA, când "atâţia oameni îi sunt datori":

"Laptopuri nu ne sponsorizaţi şi pe noi? Nu ne faceţi şi nouă o donaţie? 5 bucăţi! (...) Că n-aş băga, frate, bani în laptopuri. Sunt tâmpită, mă, să iau laptopuri de bani pentru instituţie, mă, când putem să le luăm altfel, mă, am atâţia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ţi explic? E păcat de Dumnezeu, mă! Nu suport să iau bani din instituţie să rezolv problemele. Mi se pare de un (...). (...).. Să nu iau 5 laptopuri pe moca? Dă-i (...), ce-o să spună? C-am primit şpagă, dă-i în....", spune Laura Georgescu într-un fragment de înregistrare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne