PNL cere Guvernului o reglementare unitară în materie de incompatibilităţi

Politicienii s-au plâns că legislaţia în materie de incompatibilităţi este neclară şi şi-au dorit dezincriminarea abuzului în serviciu, respectiv posibilitatea de a-şi angaja legal rudele la Parlament etc. Acum problema incompatibilităţilor în ceea ce-i priveşte pe primari a fost pasată premierului.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că partidul său i-a solicitat premierului ca în cuprinsul codului administraţiei pe care-l va prezenta la toamnă să includă o reglementare unitară în materie de incompatibilităţi cu privire la primari, relatează Mediafax.

"Va veni, după cum probabil aţi aflat deja, în toamnă cu un cod al administraţiei pe care şi l-a asumat de ceva vreme. (...) Ne-am manifestat speranţa că în cadrul acestui cod al administraţiei va exista un capitol dedicat solicitării constante a PNL de a avea o reglementare unitară în materie de incompatibilităţi cu privire la primari, pentru că tocmai şi-au preluat mandatul sau îşi preiau mandatul acum primarii din România", a declarat marţi Gorghiu, la finele întâlnirii conducerii PNL cu Dacian Cioloş.

Legat de faptul că senatorii PNL au votat pentru adoptarea controversatei legii a pensiilor speciale pentru aleşii locali, lege blamată de opinia publică, Gorghiu a pasat răspunderea tot la ... Guvern, susţinând că liberalii au ţinut cont de punctul de vedere al executivului.

"Dacă o să vă uitaţi pe raportul comisiei de specialitate o să constataţi că poziţia exprimată de Guvernul României prin secretarul de stat, domnul Soare, a fost o poziţie de susţinere a acestei legi care se pare că a fost pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Văzând poziţia Guvernului şi cele spuse de colegii noştri din comisie, evident că s-a luat decizia să votăm acest proiect", a declarat copreşedintele PNL.

Reamintim că marţi, liberalii au votat cot la cot cu PSD controversata lege a pensiilor speciale pentru aleşii locali, lege care la începutul anului fusese găsită neconstituţională de CCR.