PNL cere Guvernului o reglementare unitară în materie de incompatibilităţi

Politicienii s-au plâns că legislaţia în materie de incompatibilităţi este neclară şi şi-au dorit dezincriminarea abuzului în serviciu, respectiv posibilitatea de a-şi angaja legal rudele la Parlament etc. Acum problema incompatibilităţilor în ceea ce-i priveşte pe primari a fost pasată premierului.
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
22.06.2016

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că partidul său i-a solicitat premierului ca în cuprinsul codului administraţiei pe care-l va prezenta la toamnă să includă o reglementare unitară în materie de incompatibilităţi cu privire la primari, relatează Mediafax.

"Va veni, după cum probabil aţi aflat deja, în toamnă cu un cod al administraţiei pe care şi l-a asumat de ceva vreme. (...) Ne-am manifestat speranţa că în cadrul acestui cod al administraţiei va exista un capitol dedicat solicitării constante a PNL de a avea o reglementare unitară în materie de incompatibilităţi cu privire la primari, pentru că tocmai şi-au preluat mandatul sau îşi preiau mandatul acum primarii din România", a declarat marţi Gorghiu, la finele întâlnirii conducerii PNL cu Dacian Cioloş.

Legat de faptul că senatorii PNL au votat pentru adoptarea controversatei legii a pensiilor speciale pentru aleşii locali, lege blamată de opinia publică, Gorghiu a pasat răspunderea tot la ... Guvern, susţinând că liberalii au ţinut cont de punctul de vedere al executivului.

"Dacă o să vă uitaţi pe raportul comisiei de specialitate o să constataţi că poziţia exprimată de Guvernul României prin secretarul de stat, domnul Soare, a fost o poziţie de susţinere a acestei legi care se pare că a fost pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Văzând poziţia Guvernului şi cele spuse de colegii noştri din comisie, evident că s-a luat decizia să votăm acest proiect", a declarat copreşedintele PNL.

Reamintim că marţi, liberalii au votat cot la cot cu PSD controversata lege a pensiilor speciale pentru aleşii locali, lege care la începutul anului fusese găsită neconstituţională de CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor