PSD pierde o armată de parlamentari. Zeci de aleşi pleacă în teritoriu pentru a-şi prelua mandatele

Parlamentul devine mai... "suplu" după alegeri. Zeci de parlamentari - marea majoritate de la PSD - se pregătesc să plece în teritoriu pentru a-şi prelua mandatele obţinute în urma alegerilor.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu mai puţini de 77 de parlamentari - marea majoritate de la PSD - vor părăsi Casa Poporului pentru a-şi prelua mandatele de primari sau consilieri obţinute în teritoriu, în urma alegerilor locale din 5 iunie.

Potrivit Digi24, cele mai mari pierderi, la nivel parlamentar, sunt înregistrate de partidul câştigător al alegerilor de duminică, PSD. 14 deputaţi social democraţi vor deveni primari, 21 consilieri judeţeni şi 25 ar putea reprezenta PSD în consiliile locale din ţară.

Astfel, senatoarea Gabriela Firea, alături de ceilalţi parlamentari PSD care au câştigat mandate la Primăriile din Capitală, vor renunţa la funcţiile din Legislativ, însă nu chiar acum, căci Liviu Dragnea mai are treabă pentru ei:

"Nici nu îi las să-şi dea demisia astăzi, pentru că mai avem voturi importante în Parlament. În limita termenului legal îşi vor da demisia toţi colegii mei", a subliniat şeful PSD Liviu Dragnea.

Şi aliaţii social-democraţilor vor rămâne fără câţiva oameni - de la ALDE vor pleca nouă parlamentari şi de la UNPR patru. De cealaltă parte, liberalii stau mai bine, au doar doi parlamentari care au toate şansele să devină şefi de consilii judeţene.

Dacă toţi aleşii şi-ar confirma mandatele locale, Legislativul ar rămâne cu 464 de parlamentari, din cei 541, câţi are acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne