Macovei: PNL şi PSD au votat cu ambele mâini ca politicienii condamnaţi să îşi păstreze funcţiile

PSD şi PNL şi-au dat mâna în Parlament şi au decis ca aleşii locali care au fost condamnaţi definitiv la o pedeapsă cu suspendare, nu cu executare, vor putea să îşi păstreze în continuare funcţiile, fapt ce a stârnit indignarea fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

PSD şi PNL au prins curaj după alegerile locale şi au revenit la ce ştiu să facă mai bine - să păstreze în funcţii şi să promoveze politicieni penali sau controversaţi, a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, liderul M10 Monica Macovei.

"Votul ruşinos din Senat, cameră decizională, de a permite ca persoanele care au primit o condamnare cu suspendare să rămână în funcţie, este o nouă dovadă că lupta împotriva corupţiei şi a corupţilor rămâne doar la nivel de declaraţie pentru partidele mari şi vechi.

Cu atât mai ipocrită este preocuparea afişată de PNL şi PSD faţă de alegerea unor primari şi consilieri anchetaţi pentru corupţie, trimişi în judecată sau aflaţi după gratii. Aceasta a fost oferta politică a partidelor vechi, sunt politicieni promovaţi tot timpul de PSD şi PNL în dispreţul oamenilor.

Nu poţi spune că nu mai vrei corupţie, dar le propui şi le ceri oamenilor să voteze politicieni corupţi. Nu poţi spune că nu mai vrei corupţie, dar votezi cu ambele mâini ca politicienii condamnaţi cu suspendare să îşi păstreze funcţiile. O condamnare înseamnă vinovăţie dovedită, indiferent dacă este condamnare cu închisoare sau cu suspendare", a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru a subliniat că nu este posibil să susţii că vrei reformarea clasei politice şi a societăţii în timp ce trimiţi la Curtea Constituţională un politician vechi, fost membru FSN, ApR, PC, UNPR. Este vorba despre deputatul independent Marian Enache, provenit din FSN, fost consilier al lui Ion Iliescu, care, cu votul PSD, va fi judecător la Curtea Constituţională.

"PSD şi PNL au făcut tot ce era posibil ca să îşi împartă ţara, de la menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur, până la blocarea votului electronic. Regresul de pe scena politică este tot mai accentuat. În acest moment, PSD este condus de un condamnat pentru furt de voturi, Senatul României este condus de un cercetat penal, iar PNL mimează reforma clasei politice, la braţ cu PSD", a subliniat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne