PMP: Ponta este un antisemit care minimalizează crimele nazismului

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

După ce a comparat mandatul de 10 ani al preşedintelui Traian Băsescu cu un "regim nazist", premierul Victor Ponta a fost acuzat de PMP că este antisemit şi minimalizează, de fapt, crimele regimului nazist, care a provocat moartea directă sau indirectă a peste 70 de milioane de oameni, ceea ce însemna aproximativ 3% din populaţia mondială de la acea vreme.

Duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, premierul preciza că va urma "o perioada in care trebuie pur si simplu sa ne pregatim de debasificarea societatii romanesti", adaugand că, in opinia sa "efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

PMP a condamnt vehement declaraţia premierului Ponta pe care a catalogat-o "profund antisemită, comparabilă cu declaraţiile inconştiente făcute de Dan Şova, prietenul său şi purtătorul său de cuvânt, care nega Holocaustul."

"Aceste afirmaţii ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea lui Victor Viorel Ponta de a se raporta la anumiţi lideri politici şi la modalitatea de a înţelege efectele unei perioade istorice întunecate din istoria umanităţii. Considerăm că, prin asocierea pe care o face, Victor Ponta minimalizează crimele regimului hitlerist", transmite PMP, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

PMP a transmis că, în timpul mandatului lui Traian Băsescu, România a devenit stat membru al Uniunii Europene, s-au consolidat parteneriate strategice cu SUA şi NATO, s-au făcut cele mai importante progrese în justiţie, a fost învins "regimul securisto-comunist" lansat de Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD. Totodată, în cadrul regimului Băsescu a fost condamnat comunismul şi Holocaustul.

Partidul lui Traian Băsescu transmite că a compara regimul preşedintelui "cu un regim care a generat cea mai mare conflagraţie mondială denotă micimea lui Victor Ponta care îşi conturează discursul politic doar în logica electorală".

"Victor Ponta pare să fie din ce în ce mai debusolat şi, drept urmare, se comportă din ce în ce mai iraţional. Lansează în spaţiul public afirmaţii aberante şi pare dispus să dea foc la ţară în speranţa deşartă că ar putea să mai adune un pumn de voturi. Aceste declaraţii îl descalifică în calitate de Prim-ministru al unei ţări europene şi democratice. Un astfel de om, care nu are proprietatea cuvintelor, care se comportă de o manieră iresponsabilă şi are o gândire atât de tulburată nu trebuie să ajungă Preşedintele României, pentru că asta ar însemna un dezastru pentru ţară", se mai arată în comunicatul PMP.