Orban despre suspendare: Ponta nu a avut curaj să iniţieze el demersul şi l-a pus pe băiatul de serviciu, Tăriceanu

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că iniţierea procedurilor de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu este cea mai mare aberaţie pe care a auzit-o şi a catalogat demersul drept „o diversiune ieftină, praf în ochii cetăţeanului”, relatează Mediafax.

„Este cea mai mare aberaţie pe care am auzit-o, să faci un referendum pentru demiterea unui preşedinte care îşi pierde mandatul în două luni de zile. Este o diversiune ieftină, este praf în ochii cetăţeanului. Nici măcar Ponta nu are curajul să iniţieze el acest referendum, l-a pus pe băiatul de serviciu, Tăriceanu, să anunţe, să bage degetul în apă, că despre asta este vorba. Acesta este subiectul campaniei electorale, şi nu un stupid referendum de demitere a unui preşedinte care oricum îşi pierde mandatul”, a precizat Ludovic Orban.

Liberalul a explicat că atunci când a apărut cazul fratelui preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, care este acuzat de trafic de influenţă în vederea eliberării interlopului Bercea Mondialu, PNL a votat în Parlament solicitarea de demisie a preşedintelui ca urmare a implicării familiei sale în grave afaceri de corupţie.

„Dar să faci un referendum de demitere, când Traian Băsescu îşi pierde oricum mandatul după aceste alegeri, este un referendum făcut degeaba. Este o temă falsă, într-o campanie electorală în care PSD, pe zi ce trece, îşi dă seama că nu are nicio şansă să câştige alegerile şi inventează o temă falsă”, a mai adăugat liderul liberal.

Amintim că în cursul zilei de astăzi, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va iniţia discuţiile privind cererea de suspendare a preşedintelui în cadrul grupurilor parlamentare.