MRU, despre suspendarea lui Băsescu: În locul lui va veni un PSD-ist, timp în care se pot face tot felul de lucruri

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a comentat duminică seară, la postul B1 TV, despre cea de-a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu care se prefigurează, precum şi despre modul în care priveşte premierul Victor Ponta acest subiect controversat.

"Trebuie să recunoaştem că în materie de politică externă şi relaţii internaţionale, actorii politici din România nu prea au voce. E şi bine, e şi rău. Eu mi-aş dori ca măcar candidaţii la prezidenţiale să fie un pic mai articulaţi pe subiectul acesta care îi interesează pe cel puţin 20 de milioane de români, este şi bine pentru că acolo unde este ignoranţă, este bună şi tăcerea", a declarat Ungureanu, evidenţiind interesul politicienilor pentru acest subiect în detrimentul situaţiei externe privind un comandament al NATO în România.

MRU este de părere că o a treia suspendare a preşedintelui l-ar face fericit pe premierul Victor Ponta în contextul în care la Cotroceni s-ar instala, indiferent de situaţie, un pesedist.

"În ceea ce priveşte declaraţia lui Victor Ponta, este declaraţia unui om fericit că, după două suspendări, la a treia câştigă toată lumea. Dacă la primele două exista alb - negru, 0 - 1, alb - murdar, acum câştigă toată lumea. Toată lumea se bucură că urmează o a treia suspendare. Mai puţin ACL sau, mă rog, mai puţin eu. Lui Victor Ponta îi convine aşa ceva pentru ca la primul tur PSD contează pe o prezenţă mai mare la vot şi apoi, indiferent de rezultatul referendumului, preşedintele în exerciţiu este suspendat, se numără voturile, apoi se duc la CCR, CCR urmează să emită propria constatare care trebuie să ajungă la Parlament. După câteva instanţe birocratice, ajungem la o suspendare care durează poate o săptămână, poate două. Şi în felul acesta se instalează cineva la Cotroceni, timp în care se pot face tot felul de lucruri. Indiferent cine ajunge acolo, va fi un PSD-ist", a mai precizat MRU.

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în urma unor "dezbateri şi consultări în exclusivitate cu colegii liberali din PLR", s-a luat decizia de a se iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Fostul premier susţine că suspendarea ar putea avea loc în preajma datei de 23 septembrie, iar referendum de demitere pe 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, cu o lună înainte ca Traian Băsescu să-şi încheie al doilea mandat.

"Mi se pare un lucru extrem de serios şi important. Evident că îl vom discuta în cadrul grupurilor parlamentare şi la PSD. Dar ca să ne stabilim poziţia tactică, pentru că strategic vreau să vă spun un lucru foarte clar: evident că şi eu şi cred ca şi cei mai mulţi nu doar din cei din PSD, cei mai mulţi din cei 7,4 milioane de români consideră că orice zi mai puţin în care Traian Băsescu rămâne preşedinte înseamnă un rău mai puţin pentru România şi înseamnă mai multă dreptate", a precizat duminică premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Tăriceanu a dat asigurări că nu vrea să ocupe rolul de preşedintele interimar al ţării după suspendarea lui Traian Băsescu, menţionând că îi va ceda poziţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (PSD).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne