Udrea: Suspendarea preşedintelui - o temă falsă, o strategie electorală a lui Ponta şi Tăriceanu

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Liderul PMP Elena Udrea a declarat, luni, că cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu prezentată de şeful Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, la doar două luni până la încheierea celui de-al doilea mandat al şefului statului şi într-un context extern extrem de tensionat, reprezintă "un gest de o iresponsabilitate crasă". În acelaşi timp, Udrea consideră că suspendarea este o temă falsă, o strategie electorală a premierului Victor Ponta şi a lui Tăriceanu, relatează Agerpres.

"Tăriceanu are o singură grijă: cum să se pregătească el şi domnul Ponta de alegeri, în aşa fel încât să se asigure că obţin cât mai multe voturi. Este un gest de o iresponsabilitate crasă să vorbeşti acum despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, cu două luni înainte de terminarea mandatului acestuia", a declarat Udrea.

Prezidenţiabilul PMP a subliniat că iniţiativa celei de-a treia suspendări a preşedintelui vine într-un context extern extrem de grav având în vedere conflictul armat din Ucraina, precum şi într-un context intern complicat unde se vorbeşte despre recesiune economică.

În opinia Elenei Udrea, demersul lui Tăriceanu vizează polarizarea dezbaterii electorale între prezidenţiabilul PSD Victor Ponta şi Traian Băsescu, în ciuda faptului că şeful statului nu mai are dreptul să candideze.

"Este o temă falsă, care să acopere o dezbatere reală, pe argumente şi este încă o strategie a domnului Ponta şi a domnului Tăriceanu de a aduce voturile care îi lipsesc lui Victor Ponta", a mai precizat Udrea, adăugând că Ponta este în scădere în sondaje, astfel că recurge la diverse strategii precum "aruncarea" lui Tăriceanu în cursa prezidenţială, sau ordonanţa de urgenţă care permite aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul cum prevedea până acum legea.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va iniţia discuţiile privind cererea de suspendare a preşedintelui în cadrul grupurilor parlamentare. "Pe 23 septembrie va avea loc votul parlamentului în plenul reunit pe baza cererii şi urmat de referendum în data de 2 noiembrie, simultan cu primul tur, cu data alegerilor prezidenţiale", a precizat Tăriceanu.