PMP face plângere penală pe numele premierului Victor Ponta
alte articole
Deputatul PMP Elena Udrea a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă va depune în cursul zilei la Parchetul Curţii Supreme o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Corpului de control al primului ministru Ion Lazăr, pe care îi acuză de abuz în serviciu şi inducere în eroare a organelor judiciare.
"Am finalizat plângerea împotriva primului ministru Victor Ponta şi a şefului Corpului său de control, domnul Ion Lazăr, şi vom depune această plângere penală astăzi la Parchetul General. Prin această plângere îl acuzăm pe domnul prim-ministru şi pe şeful Corpului de Control de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, precum şi instigare la infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare, ameninţare şi şantaj", a declarat Elena Udrea.
Deputatul a subliniat că premierul Ponta "şi-a transformat Corpul de control în organ de intimidare, şantaj şi represiune" împotriva celor care i se opun.
"După cum ştiţi, domnul Victor Viorel Ponta şi-a transformat Corpul de control în organ de intimidare, şantaj şi represiune împotriva celor care se opun în aceste zile, în această perioadă PSD şi lui însuşi. Şi-a permis prin acest instrument să controleze pe cei care au semnat listele iniţiate de PMP împotriva creşterii preţului la combustibil", a mai precizat Udrea.
Corpul de Control al premierului în război cu PMP
În plină campane electorală pentru europarlamentare, Guvernul anunţă că a sesizat organele penale cu privire la nereguli în utilizarea Fondului pentru Mediu pentru proiecte din Programul spaţiilor verzi comise în 2009-2012 de mai multe administraţii locale. În fruntea listei primăriilor acuzate de nereguli de către Corpul de Control al Premierului se află primăria din Piatra Neamţ, condusă de Gheorghe Ştefan, oficial PDL, practic trecut la Mişcarea Populară, şi primăria Corbii Mari, al cărui primar, Constantin Anghel, este considerat de asemenea ca fiind în sfera de influenţă a PMP.
Cei doi edili sunt acuzaţi, potrivit unui comunicat de presă remis duminică către Epoch Times, de obţinere de finanţări nerambursabile de la Bugetul Fondului pentru Mediu, prin "folosirea unor înscrisuri care conţineau date necorespunzătoare adevărului". Primăria Piatra Neamţ, de exemplu, ar fi cerut şi primit bani pentru amenajarea de spaţii verzi în suprafaţă de 42.045 mp, când, în realitate suprafaţa destinată amenajării însuma doar 30.509 mp.
La aceste acuzaţii se mai adaugă neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute în contractele de finanţare nerambursabilă, atribuire ilegală a contractelor de lucrări pentru realizarea investiţiilor pe bani publici, recepţii frauduloase, decontări necorespunzătoare a unor lucrări etc., grosul acuzaţiilor vizând primăria Piatra Neamţ.
Pe lângă Piatra Neamţ şi Corbii Mari, Corpul de control a mai efectuat controale şi în oraşul Petrila - PDL precum şi în comunele Ilia din judeţul Hunedoara, Roata de Jos - judeţul Giurgiu, Lovrin - judeţul Timiş, Aghireşu - judeţul Cluj, Răscăieţeni -judeţul Dâmboviţa, toate PDL, precum şi în două comune PSD şi una UDMR.
Totodată, Corpul de Control al Primului Ministru a dedicat recent, aproape trei săptămâni, verificării celor aproximativ 300.000 de semnături strânse de PMP în sprijinul petiţiei contra accizei pe carburanţi, zilele lungi de efort fiind "încununate" cu concluzii deloc favorabile PMP, date publicităţii de către Guvern cât se poate de operativ.
Acelaşi Corp de Control a fost de asemenea folosit pentru a încerca să demonstreze că în comuna Nana, din judeţul Călăraşi, unde şi-a cumpărat teren fiica lui Traian Băsescu, terenurile au fost retrocedate ilegal, cu ani înainte ca Ioana Băsescu să îşi fi cumpărat acolo pământ.