PMP îl reclamă pe Ponta la Consiliul pentru Discriminare, pentru glumele făcute pe seama Elenei Udrea

Ruxandra Dragomir, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.
Ruxandra Dragomir, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. (www.bcropen.ro)

Organizaţia de Femei a Partidului Mişcarea Populară l-a reclamat pe premierul Victor Ponta la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ca urmare a glumelor făcute de acesta privind săritura cu paraşuta pe care a făcut-o Elena Udrea de 1 mai.

„În numele Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară, am decis să sesizez Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma unei noi insulte a premierului Victor Ponta la adresa femeilor care îndrăznesc să facă politică în România. Primul ministru nu s-a putut abţine să o insulte grosolan astăzi pe colega noastră Elena Udrea în faţa tineretului PSD, demonstrând că nu se limitează la colegele lui de partid şi de Guvern pentru a-şi etala limbajul de epocă primitivă”, se arată într-un comunicat publicat de candidatul PMP pentru PE, Ruxandra Dragomir.

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri, 2 mai, în faţa tinerilor social-democraţi, că preşedintele Traian Băsescu "atacă cu paraşute", în timp ce PSD are piloţi.

Fosta tensimenă Ruxandra Dragomir arată că acest fel de comportament al lui Victor Ponta nu mai poate fi considerat o întâmplare sau o scăpare, ci o atitudine generală, reamintind că doar cu puţin timp în urmă acesta s-a adresat ministrului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, într-un moment greu pentru localnicii inundaţi: "Fă Doina, ai chef de nişte inundaţii?".

Ruxandra Dragomir consideră că glumele făcute pe seama Elenei Udrea în faţa tinerilor social-democraţi sunt cu atât mai mult deplasate întrucât Ponta ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru tineri.

Reprezentanta PMP consideră că această atitudine este foarte gravă mai ales că premierul însuşi este căsătorit cu o femeie care face politică şi reprezintă România la Bruxelles. Ruxandra Dragomir îi cere Dacianei Sârbu "să spună public ce părere are despre limbajul soţului său la adresa femeilor din politica românească şi dacă susţine un asemenea comportament”.

Aceasta consideră că Victor Ponta, prin injuriile sale, nu a insultat doar femeile din politică, ci pe toate femeile din România.

"Femeile din România au parte de un premier misogin şi mojic şi suntem nevoite să acţionăm pentru a-l învăţa regulile elementare de bun simţ. Am decis să apelăm la instituţiile statului pentru că premierul a rămas imun la criticile pe care şi le-a atras în urma episodului Doina Pană şi a refuzat până în ziua de astăzi să prezinte scuze publice. Sperăm ca autorităţile îl vor face să îşi revizuiască de-acum înainte comportamentul, sancţionându-l”, scrie în comunicatul PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne