Ovidiu Silaghi mizează pe „solidaritatea hoţilor” şi fuge la PSD

Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Ovidiu Silaghi
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Ovidiu Silaghi (Epoch Times România)

Migrarea lui Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte PNL, direct pe listele PSD-ului pentru alegerile parlamentare parţiale din 25 mai a suscitat ample comentarii. Privită de Premierul Ponta ca pe un motiv să trâmbiţeze mult aşteptata?! resurecţie a USL-ului, de Crin Antonescu drept un "caz mic şi trist" de "transfug", gen Tăriceanu, pentru opoziţie, plecarea lui Silaghi este un caz clasic de infractor care, în încercarea de a scăpa de justiţie, mizează pe "solidaritatea hoţilor" şi fuge pe listele PSD, partid cunoscut pentru insistenţa cu care a susţinut modificarea codului penal, legea amnistiei, modificarea legii administraţiei publice, precum şi alte iniţiative legislative, unele adoptate, altele în curs, având ca finalitate să-i absolve de răspundere penală pe corupţi.

Reamintim că Ovidiu Silaghi, personajul cu a cărui racolare se mândreşte PSD este acuzat de DNA că, pe vremea când a fost Ministru al Transporturilor, a luat mită 200.000. de euro de la un afacerist, pentru a-i aranja nişte contracte/plăţi.

La jumătatea lui august 2013, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, la vremea respectivă deputat, pentru trafic de influenţă. Cererea nu a mai fost dezbătută în plenul Camerei, Silaghi dându-şi demisia la începutul lui septembrie, pentru a pleca la Bruxelles, unde a fost promovat europarlamentar.

DNA nu s-a resemnat. În decembrie, procurorul general Codruţa Kovesi a înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitarea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Parlamentului European.

Monica Macovei - PDL

"Am auzit astăzi 4 mai 2014 că Ovidiu Silaghi a plecat ieri sau azi noapte de la PNL la UNPR şi că va candida pe 25 mai la Camera Deputaţilor, în Satu Mare. În 2013 DNA a cerut Parlamentului avizul pentru urmărirea penală a lui Silaghi pentru trafic de influenţă, ca ministru al transporturilor. Ca să scape, Silaghi şi-a dat demisia din Parlamentul României şi a fugit în Parlamentul European unde urma sa se decidă ridicarea imunităţii. Acum vrea să fugă iar în Parlamentul României unde este sigur că mafia pesedistă îl va proteja de DNA şi nu-i va ridica imunitatea", a rezumat situaţia Monica Macovei.

"Sătmăreni, nu trimiteţi în Parlament un penal!", face fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei, un apel către cetăţenii din Satu Mare.

Mihail Neamţu - Preşedintele Noua Republică

"PSD-UNPR au ajuns un fel de bordel pentru infractori: dai banu', primeşti azil. Ovidiu Silaghi, ex-PNL, va fi susţinut de Ponta şi Gabriel Oprea pentru a candida, la Satu Mare, într-un colegiu de deputat. Nici nu ştii dacă trebuie să râzi sau să plângi când vezi cum fuge bietul om de DNA: în septembrie 2013 a demisionat din Parlamentul României şi, cu sprijinul lui Crin Antonescu, s-a mutat în Parlamentul European, imediat ce DNA a început să-l cerceteze pentru o şpagă luată de la omul de afaceri Nelu Iordache. Când legislativul european urma sa primească cererea de ridicare a imunităţii, omul a zbughit-o înapoi spre Parlamentul României. Unde va trăi liniştit până la adânci bătrâneţi, ştiut fiind că solidaritatea hoţilor a funcţionat perfect şi nu a fost ridicată imunitatea nici unui ministru", afirmă Neamţu pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne