Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă - Noul Cod Fiscal, generos cu amatorii de yahturi şi blănuri

Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

"Ciumă" pentru românii de rând, care vor trebui să scoată din buzunare şi banii pe care nu îi au, noul Cod Fiscal se arată a fi mumă pentru potentaţi. Astfel, noul Cod Fiscal le impune românilor fără venituri să plătească CASS, însă îi avantajează pe cei care vor să îşi achiziţioneze bunuri de lux, relatează gandul.info.

Conform sursei citate, pasionaţii de yahturi sau de maşini cu motoare de peste 3.000 centimetri cubi, de bijuterii şi haine luxoase de blană, precum şi vânătorii împătimiţi, precum Adrian Năstase sau socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, sunt favorizaţi de noul Cod Fiscal, valabil din 2016, acesta prevăzând eliminarea supra-accizelor pentru produse de lux şi cafea, introduse acum doi ani, pentru a acoperi pierderile la buget din cauza reducerii TVA la pâine.

Noul Cod Fiscal va ieftini din 2016 hainele din blănuri naturale, yahturile şi alte ambarcaţiuni pentru agrement cu motoare de peste 100 CP, automobilele de peste 3.000 de centimetri cubi şi bijuteriile din aur şi platină, cu excepţia verighetelor.

"Erau încasări mici şi era o sarcină administrativă foarte mare. Erau declaraţii de depus, era un cost administrativ mare faţă de sumele totale încasate”, au explicat pentru gândul surse din Ministerul de Finanţe "motivul" eliminării acestora accize.

De asemenea, noul Cod îi avantajează pe cei care deţin mai multe case şi pe cei cu locuinţe cu o suprafaţă mai mare de 150 de metri pătraţi. Dacă românii de rând ar putea plăti de anul viitor impozite de până la de două ori mai mari pentru locuinţe, în schimb, cei cu mai multe case (precum mai toţi potentaţii zilei) vor fi scutiţi de nişte bani.

Pentru prima casă în afara celei de domiciliu se plătea până acum la primărie un impozit majorat cu 65%, pentru a doua un impozit mărit cu 150%, iar pentru a treia cu 300%. Aceste taxe majorate precum şi taxele pentru proprietăţile cu suprafeţe mai mari de 150 de metri pătraţi vor fi eliminate de anul viitor.

Articolul original poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne