Pavel Popescu: AUR a cerut în Parlament înfiinţarea Institutului Cultural Român la Moscova

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Deputatul PNL Pavel Popescu, fost preşedinte al Comisiei de apărare, transmite, pe Facebook, că grupurile parlamentare AUR au depus în decembrie 2022 un amendament la Legea bugetului prin care propun înfiinţarea Institutului Cultural Român la Moscova.

Informaţia vine în contextul în care, recent, un fost ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a declarat într-un interviu pentru În linie dreaptă că Simion s-ar fi întâlnit în 2011 la Cernăuţi cu un şef al temutului serviciu secret rus FSB.

Redăm postarea lui Pavel Popescu:

"În hărmălaia şi zgomotul produse de AUR în România, rămân 'ascunse' câteva dovezi extrem de relevante că dirijarea politică a partidului al cărui lider - George Simion se întâlneşte de ani de zile cu spioni ruşi pentru a primi instrucţiuni, vine direct de la Moscova.

În decembrie 2022, grupurile parlamentare ale AUR, în mijlocul unui război sângeros provocat de finanţatorii lor de la Kremlin, au depus la legea bugetului de stat pe anul 2023, un amendament pentru înfiinţarea Institutului Cultural Român la Moscova. La Moscova!!!

Întregul partid (AUR) şi-a asumat acest amendament, pe care desigur, l-am respins.

George Simion trebuie să răspundă public, de la pupitrul Parlamentului, cu mâna pe Biblie, dacă s-a întâlnit în ultimii ani, de mai multe ori cu rezidentul de atunci al FSB-ului la Cernăuţi.

Rusia joacă pe faţă, fără scrupule, pe scena politică din România şi răspunsul nostru, al tuturor partidelor, este aproape inexistent.

#trezirea

P.S. Ideologi ai AUR se laudă zilele acestea fără reţineri, chiar pe la mesele din preajma clădirii Guvernului, că ei sunt gata să schimbe direcţia României spre braţele deschise ale Chinei şi Rusiei. În perspectiva alegerilor din 2024, presupun că nu o fac pe gratis."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne