Parlamentul, scut împotriva Justiţiei. Cristi Danileţ cere intervenţia CSM

Cristi Dănileţ
Cristi Dănileţ (Epoch Times România)

Judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat joi că, în contextul în care Parlamentul blochează cererile DNA, unii politicieni fiind puşi deasupra legii, se impune o reacţie din partea CSM, organismul care este garantul independenţei justiţiei.

"Numai în ultima lună au fost trei situaţii (Vosganian, Borbely şi Şova - n.r.) în care Parlamentul a blocat începerea urmăririi penale, respectiv a împiedicat luarea unor măsuri procesuale – atribuţii care aparţin exclusiv organelor judiciare - invocându-se imunitatea. Hotărârile Parlamentului din aceste cazuri nu sunt motivate, or imunitatea este incidentă numai în anumite cazuri", scrie Cristi Danileţ pe contul său de Facebook.

În opinia judecătorului, dezbaterile din Parlament trebuie să se limiteze la natura acţiunilor - politice sau nu - ale celor cercetaţi, or, sub umbrela imunităţii politice acesta a remarcat că se dezbate chiar legalitatea sau temeinicia unor cauze penale, Parlamentul transformându-se astfel el însuşi într-un for judiciar.

"În momentul de faţă sunt persoane care sunt puse în afara mecanismului legal al răspunderii penale, aşadar avem oameni puşi deasupra legii. Ceea ce impune o reacţie a CSM, organismul care este garantul independenţei justiţiei", a subliniat Cristi Danileţ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne