Papici şi Ţuluş, aleşi şefi de secţie la DNA

Procurorul Lucian Papici a fost desemnat miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în postul de şef al Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), decizie luată în unanimitate.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.11.2013

Procurorul Lucian Papici a fost desemnat miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în postul de şef al Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), decizie luată în unanimitate, potrivit Realitatea.

Mandatul acestuia în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei este pentru trei ani şi va intra în vigoare de la data de 20 noiembrie.

Secţia de procurori a CSM a decis şi numirea procurorului Doru Ţuluş în funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) a DNA.

În cadrul aceleaşi şedinţei s-a hotărât şi numirea Mihaelei Iorga Moraru în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul Secţiei a II-a DNA.

Mandatele celor doi sunt de asemenea pe trei ani şi încep tot cu data de 20 noiembrie 2013.

Aceste propuneri au fost înaintate în cursul săptămânii trecute de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Faimosul procuror Papici

Recent, decizia procurorului general al României, Tiberiu Niţu, de a-l revoca din funcţie pe Lucian Papici, şeful secţiei a I-a din DNA şi a adjunctului său, Mariana Alexandrescu a dat curs unui uriaş scandal în Justiţie

Lucian Papici se ocupa de dosarul "Referendumul" al vicepremierului Liviu Dragnea, iar această decizie de revocare a fost luată imediat după ce ancheta a fost finalizată şi Papici a decis trimiterea în judecată a lui Dragnea, care este acuzat de fraudarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

Tiberiu Niţu a decis revocarea lui Papici la scurt timp după ce îl delegase în funcţie, la 23 septembrie, la doar 7 zile după ce l-a numit pe post pentru următoarele trei luni. În funcţia de procuror şef de secţie, Papici a girat toate marile dosare din România, în care au fost judecaţi oameni precum Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, cazurile de magistraţi corupţi, poliţişti, vameşi, etc.

Traian Băsescu, Monica Macovei, precum şi alţii susţin că încetarea mandatului lui Lucian Papici a fost menită să prevină închiderea dosarului Liviu Dragnea.

Totuşi se pare că Papici s-a mişcat mult mai repede decât se credea şi a reuşit să finalizeze rechizitoriul şi să îl trimită spre avizare pe masa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care de altfel l-a şi avizat.

Astfel, Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început să judece Dosarul „Referendumul” în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane, pentru fraudarea alegerilor la referendumul organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor