Papahagi: Iohannis are nevoie de consilieri capabili, nu de moluşte securiste şi aparatcici reciclaţi

Românii nu aşteaptă de la preşedintele Klaus Iohannis să scrie cărţi, ci vor să vadă că omul pentru care au ieşit în stradă preia toată revolta lor împotriva ticăloşiei, sfidării, minciunii, imposturii şi hoţiei, este de părere profesorul universitar Adrian Papahagi, membru al nou-înfiinţatului partid M10.
Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
26.05.2015

Românii nu aşteaptă de la preşedintele Klaus Iohannis să scrie cărţi, ci vor să vadă că omul pentru care au ieşit în stradă preia toată revolta lor împotriva ticăloşiei, sfidării, minciunii, imposturii şi hoţiei, este de părere profesorul universitar Adrian Papahagi, membru al nou-înfiinţatului partid M10.

"Cei care l-au sfătuit pe dl. Iohannis să mai publice o carte îi vor răul. Totul cade în derizoriu, şi primul pas, şi următorii, pas cu pas, volum cu volum. Oamenii nu aşteaptă câte o carte pe semestru de la dl. Preşedinte, ci vor să vadă că omul pentru care au ieşit în stradă şi au aşteptat ore în şir în faţa consulatelor preia toată revolta lor împotriva ticăloşiei, sfidării, minciunii, imposturii şi hoţiei. Dl. Iohannis a câştigat prin revolta a tot ce are România mai bun. Nu a fost o victorie tacticoasă, meticuloasă, plănuită nemţeşte, pas cu pas, ci un tsunami care i-a surprins în egală măsură pe ticălosul care se vedea preşedinte şi pe blândul sibian.

Înţeleg că dl. Iohannis nu se poate schimba, şi sunt dispus să cred în continuare că este un om onest şi bine intenţionat. Dar pentru a-şi compensa tacticoasa bonomie are nevoie de consilieri pe profilul celor care l-au ales, capabili să rezoneze cu revolta şi speranţa oamenilor, nu de moluşte securiste şi aparatcici reciclaţi. Fireşte, dacă dl. Iohannis nu s-a resemnat să fie manechinul sistemului, care-i redactează textele şi îi gestionează acţiunea. Dar poate asta era ideea de la bun început", scrie Adrian Papahagi, pe contul său de Facebook.

Papahagi aşteptă de la Iohannis să lupte măcar pentru o temă, cum ar fi învăţământul, că doar a fost profesor, sau reforma administrativ-teritorială, că doar a fost un primar competent al unui oraş înfloritor, sau votul electronic şi cel prin corespondenţă, în contextul în care a fost beneficiar principal al mobilizării diasporei.

Pe de altă parte, profesorul universitar şi-a exprimat temerea că "mandatul şters al lui Iohannis este o tranziţie (agreată de partide şi sistem) către un nou pact constituţional, cu preşedinte decorativ, ales de Senat, sau ales direct, dar pur decorativ."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor