Adrian Papahagi: Uite care-i chestia cu "intelectualii lui Băsescu"

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Pe fondul redeschiderii discuţiilor despre aşa-zişi "intelectuali ai lui Băsescu", Adrian Papahagi, membrul fondator al PMP care ulterior a părăsit formaţiunea, a venit cu o serie de precizări legate de această sintagmă despre care susţine că nu îl reprezintă.

"Uite care-i chestia cu "intelectualii lui Băsescu". L-am sprijinit pe Băsescu atunci când nu avem nimic de câştigat din asta: era suspendat de USL, cu toate şansele să fie demis. Mi-am pus numele şi verbul în slujba adevărului, într-un moment în care fărădelegea ameninţa să înghită România. N-am tras niciun folos din asta. N-am solicitat niciodată vreo funcţie publică sau altă recompensă. Când mi-a devenit clară mizeria pregătită de Băsescu şi Udrea în PMP, m-am distanţat de ei.

Nu sunt intelectualul nimănui. Sunt universitar, om de carte. Pentru asta m-am pregătit, asta fac de când mă ştiu, aşa îmi câştig viaţa. Am crezut că e datoria noastră, a celor tineri, cinstiţi, educaţi în străinătate, capabili să articulăm o viziune şi să urmărim nişte valori, să dăm ceva înapoi acestei ţări, implicându-ne civic şi/sau politic. Uneori regret că am ieşit din amfiteatru şi din bibliotecă, alteori mă îndârjesc să cred că ţara nu poate rămâne la nesfârşit doar a unei mari găşti securisto-bişniţăreşti. Accept să mă angajez politic; nu voi accepta niciodată să fiu anexat. Poate că este opusul succesului în politică. Vom vedea", a scris Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.

Papahagi a amintit că Elena Udrea, acuzată de corupţie şi aflată în arest preventiv, declara anul trecut la Cluj că PMP nu este partidul celor cu doctorate la Sorbona. În opinia acestuia, fosta şefă PMP avea dreptate: "PMP este partidul celor care sunt investigaţi de DNA sau îşi fac bagajele să plece în UNPR".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook