(P) Sfaturi pentru bărbaţi: Uite cum să te îmbraci pentru a fi un exemplu de stil vara aceasta!

Venirea verii este întotdeauna un prilej de bucurie! Acest anotimp soseşte mereu cu o mulţime de evenimente, vacanţe şi ieşiri cu prietenii. Terasele sunt pline, festivalurile aşteaptă să te alături, iar vacanţele sunt deja planificate.

Iar dacă mai apare şi vreo nuntă, trebuie bifata şi aceasta. Doar e vorba de rude sau prieteni, persoane apropiate cărora trebuie să le fii aproape în momente speciale!

Pentru fiecare eveniment, însă, trebuie să te gândeşti la îmbrăcămintea pe care o vei purta. Fie că este vorba de o seară, o săptămână de vacanţă sau o petrecere privată!

Iată câteva exeple de combinaţii de obiecte vestimentare pe care le vei putea purta în funcţie de evenimentul la care urmează să mergi:

Petereceri private

Dacă este vorba despre o nuntă, atunci, cu siguranţă, va trebui să adopţi un stil elegant! Sunt mulţi bărbaţi care uită că există un dress code şi că e bine să fie respectat. Cu siguranţă nu vei fi dat afară dacă ajungi acolo în blugi şi un tricou, dornic să începi dansul şi să te simţi confortabil, dar nici nu vei face o impresie prea bună. Chiar dacă nu eşti genul care să umble îmbrăcat elegant, trebuie să te străduieşti şi să te adaptezi, măcar din respect pentru cei care te-au invitat. Pentru că ei, cu siguranţă se vor pregăti, astfel încât să ai parte şi tu de o petrecere pe cinste.

Poţi să te uiţi la câteva exemple de costume de pe www.monarchformen.ro şi să alegi o ţinută care să ţi se potrivească. Fereşte-te de culorile deschise. Alege un sacou cu un nasture, ascuns şi nicidecum nu te gândi să porţi cămaşa cu mâneca scurtă. Sacoul va rămâne pe tine până la final, dacă vrei să arăţi că ştii să fii un domn. Iar dacă acest lucru îţi pare, pur şi simplu de nesuportat din cauza căldurii, optează pentru un costum care are inclusă o vestă. Astfel, îţi vei putea da jos sacoul.

Fii, de asemenea, atent să îţi cumperi un costum pe măsura ta. Ai grijă la mâneci şi la lungimea pantalonului!

La un festival

Trebuie să ieşi în evidenţă altfel decât printr-o ţinută elegantă. Adică, nu vei trece neobservat, cu siguranţă, dacă vei veni îmbrăcat la patru ace, dar nu vei face parte din peisaj. Vei fi exact, după vorba din popor: “ca nucă în perete!”. La festivaluri este indicat să mergi să te distrezi, să te simţi bine şi comod.

haine barbati
haine barbati

Trebuie să te îmbraci cum simţi şi ai voie să faci combinaţii de haine şi culori, pe care, în mod normal nu ai îndrăzni să le porţi pe stradă. Ai grijă, totuşi, să nu arăţi ca un papagal. Alege o pereche de pantaloni scurţi, un tricou sau o cămaşă, într-o culoare deschisă ori cu un imprimeu colorat şi o pereche de tenişi sau adidaşi.

Bagajul de vacanţă pentru un bărbat trebuie să conţină neapărat câteva obiecte vestimentare. Pe lângă pălărie şi ochelari de soare, crema de protecţie şi slip va trebui să faci loc în valiză şi următoarelor haine:

  • sandale din piele naturală sau pantofi/adidaşi comozi
  • pantaloni scurţi în culori neutre
  • o pereche de pantaloni lungi din in, albi sau cafea cu lapte
  • tricouri
  • o cămaşă cu mânecă lungă
  • un pulover pentru serile mai răcoroase

Ai grijă să iei cu tine haine care nu se şifonează uşor sau care nu necesită să fie călcate.

În final, cel mai bine este să porţi hainele care se potrivesc constituţiei tale şi în care te simţi bine. Dar, în acelaşi timp, să încerci să combini şi să aliniezi ce îţi place cu regulile codului vestimentar care se impune la aumite evenimente.