Orban îi cere lui Grindeanu demisia de conştiinţă

Ales preşedinte al PNL, Orban ia deja poziţie, cerând PSD să nu voteze pentru propunerile legislative cerute de UDMR ca troc pentru votul moţiunii de cenzură iar lui Grideanu să îşi dea demisia de conştiinţă.
Loredana Diacu
20.06.2017

alte articole

Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
20.06.2017

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să îşi dea demisia "de conştiinţă", în timp ce parlamentarilor social-democraţi le-a solicitat să nu voteze propunerile legislative introduse în mod "forţat", luni, pe ordinea de zi a mai multor comisii parlamentare.

"PSD trădează interesele fundamentale ale românilor, pentru a-şi rezolva răfuielile de clan din interiorul partidului. PNL se va bate cu toate armele împotriva trocurilor făcute de clanul Dragnea cu cei de la UDMR. Facem, în acelaşi timp, apel către cel care se cramponează de funcţia de premier. Îi cer lui Sorin Grindeanu o demisie de conştiinţă, care ar putea împiedica săvârşirea actului de trădare. De asemenea, în cazul în care Sorin Grindeanu nu înţelege situaţia şi refuză această demisie, le cer parlamentarilor PSD să nu se contamineze de nebunia liderului lor şi le cer să nu voteze propunerile legislative introduse forţat pe ordinea de zi de preşedintele PSD", a declarat Orban, pentru Agerpres.

Noul preşedinte al PNL a mai precizat că liberalii vor folosi toate mijloacele procedurale, legale şi constituţionale pentru a împiedica adoptarea acestor propuneri legislative şi a opinat că, în cazul în care premierul Grindeanu pune în prim plan interesele fundamentale ale României, nu poate face altceva decât să îşi dea demisia.

"Dacă pune mai presus de interesele sale personale, meschine, interesele fundamentale ale naţiunii române, nu poate să facă altceva decât să îşi dea demisia pentru a rupe lanţul care leagă parlamentarii PSD de trocul politic făcut de Dragnea cu cei de la UDMR", a arătat Orban.

Reamintim că, luni, comisiile juridică, pentru drepturile omului şi pentru administraţie ale Camerei Deputaţilor au amânat discuţia pe marginea proiectului de lege iniţiat de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţii naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

Tot luni, comisiile de resort din Senat au dat raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, în această zi urmând ca angajaţilor maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări.

Dezbaterile urmau să se reia marţi, însă niciuna dintre şedinţele programate pe proiectele de lege a căror adoptare o doreşte UDMR în schimbul votării moţiunii de cenzură nu începuse la ora stabilită, căci, potrivit Hotnews, Liviu Dragnea se află încă în discuţii împreună cu liderii UDMR. Din informaţiile sursei citate, aceştia nu se pot pune de acord pe cerinţele parlamentarilor UDMR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor