Buşoi iese la atac: Orban vine din vechea clasă politică!

Aspirant la şefia PNL, Buşoi s-a prezentat în faţa colegilor din Botoşani drept un pro-european proaspăt şi modern, spre deosebire de Ludovic Orban care ar fi din vechea clasă politică.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Florin Chirila/Epoch Times)

Intrat în cursa pentru şefia PNL, Cristian Buşoi şi-a creionat vineri, în faţa colegilor săi de partid din Botoşani, un autoportret de candidat care aduce "prospeţime" şi modernism, în antitează cu Ludovic Orban care, potrivit lui Buşoi, vine din vechea clasă politică.

"Eu cred că vin cu un suflu nou, cu o imagine de prospeţime, de modernism, o imagine pro-europeană şi cel mai important lucru vin cu încercarea de a construi un profil de mai multă seriozitate, mai multă consistenţă. Cred că e importantă şi comunicarea, cred că-s importante şi figurile de stil şi floricelele în discursuri, dar mai mult decât acest lucru, oamenii politici, oamenii din România aşteaptă de la oamenii politici mai puţină superficialitate şi mai multă substanţă, mai puţină imprevizibilitate şi mai multă consistenţă şi acest lucru pot să-l aduc eu", a declarat Cristian Buşoi, citat de Agerpres.

Desigur, liberalul a ţinut să se refere şi la contracandidatul său, mult mai cunoscutul Ludovic Orban, afirmând că acesta vine "din vechea clasă politică".

"Cred că încetul cu încetul, oamenii, colegii încep să înţeleagă că au de făcut o opţiune între două soluţii destul de diferite. Ludovic Orban este un om politic cu experienţă, cu un profil poate mai cunoscut publicului larg, mai bine conturat, dar care, în acelaşi timp, vine totuşi din vechea clasă politică. Poate nu a avut atât de multe funcţii de conducere sau guvernamentale precum îl percepe populaţia, dar faptul că a fost destul de activ îi conturează această imagine", a subliniat Buşoi.

Reamintim că în cursa pentru şefia PNL s-au înscris Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Viorel Cataramă. Iniţial şi Cătălin Predoiu anunţase că va candida pentru acest post, însă ulterior s-ar retras, acuzând că mulţi lideri de organizaţii şi-au fixat opţiunile prin semnătura în alb înainte de Congresul la care va fi "ales" liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne