Agenda PSD, jaful perfect şi un pumn în gura Justiţiei - Rezistenţa în dialog cu Florin Cîţu

PSD a prezentat un program de guvernare ca şi cum acesta ar fi agenda publică, dar, în fapt, scopul este jaful perfect şi amuţirea Justiţiei. Pentru a opri acest plan, Opoziţia şi Strada trebuie să îşi dea mâna, crede senatorul PNL Florin Cîţu.
Loredana Diacu
13.06.2017

alte articole

Rezistenţa în dialog cu Florin Cîţu (Epoch Times)
Loredana Diacu
13.06.2017
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

Opoziţia şi Strada trebuie să se aşeze la aceeaşi masă şi să colaboreze pentru a putea stopa dezastrul spre care PSD îndreaptă ţara, este concluzia care a rezultat în urma dialogului purtat luni de senatorul PNL Florin Cîţu cu reprezentanţii grupului #REZISTENŢA de pe Facebook - platformă civică născută în urma protestelor declanşate de adoptarea OUG 13.

Potrivit senatorului, rezultatul votului din 11 decembrie nu a oferit Opoziţiei multe pârghii în Parlament pentru a se putea opune eficient planurilor PSD şi e nevoie de implicarea Străzii - de care Dragnea a arătat că se teme - pentru ca "PSD să nu distrugă tot." În opinia lui Cîţu este nevoie ca Strada să-i amintească lui Liviu Dragnea că forţa societăţii civile există şi că această forţă nu va mai accepta derapajele precum cele cu OUG 13, amendamente pentru graţierea corupţilor.

"Este clar că rezultatul votului din 11 decembrie nu ne oferă nouă, în Parlament, foarte multe pârghii. Avem câteva, foarte multe sunt doar de a semnala şi arată de fiecare dată când apare ceva care să pună în pericol situaţia economică sau, aţi văzut, şi în justiţie.

Noi nu putem să facem prea mult, asta e tot ce putem să facem noi, ca parlamentari, deocamdată. Dar să lucrăm împreună, putem să lucrăm împreună cu strada, dar vorbim de oamenii care mai vor să se întâmple ceva în România şi nu vor să îi lase pe cei de la PSD chiar să distrugă tot. Şi o mare parte dintre aceşti oameni sunt din afara Parlamentului. Sunt oameni de care acum ştim clar că lui Liviu Dragnea îi este frică", a declarat, pentru Epoch Times, senatorul PNL, ulterior întrevederii cu Rezistenţa.

La rândul său, Mihai Tudorică, reprezentatul grupului Rezistenţa, a fost şi el de acord că nu se poate construi plecând de la premiza "toate partidele aceeaşi mizerie", ci că trebuie create punţi între societatea civilă şi cei care fac legile ţării.

"Nu, nu trebuie mers (pe ideea toate partidele, aceeaşi mizerie- n.r.) ba chiar deloc. Din punctul meu de vedere, USR-ul nu este o mizerie, sunt un grup de oameni care au reuşit să facă ceva fantastic. E primul partid care m-a scos pe mine la vot de când am drept de vot, votând pentru ceva, nu contra cuiva şi cred că în situaţia aceasta sunt şi alţi cetăţeni.

PNL-ul să sperăm că o să se organizeze şi o să aibă loc acea reformă de care vorbeşte toată lumea şi atunci nu putem să vorbim de toate partidele, aceeaşi mizerie. Până la urmă eu sunt optimist de fel, sper ca în 8 ani de zile să vorbim şi despre PSD ca despre un partid normal, nu se ştie niciodată", a declarat Tudorică pentru Epoch Times.

Cîţu, la aceeaşi masă cu Rezistenţa

Întâlnirea reprezentanţilor grupului Rezistenţa cu Florin Cîţu - transmisă online de REZISTENŢA TV - a avut ca puncte centrale legea salarizării, recent lansata analiză a liberalului pe tema situaţiei României după cele 6 luni de guvernare PSD/ALDE, legătura între achiziţii publice şi corupţie, situaţia economiei, antreprenoriat, şi, desigur, Congresul PNL ce va avea loc în weekend. Cu această ocazie, Cîţu a anunţat în premieră că va candida pentru un post de vicepreşedinte al partidului, pe domeniu buget, mediu de afaceri şi economie. Senatorul a precizat că a semnat pentru moţiunea lui Orban, pe care speră să-l vadă câştigător al preşedinţiei partidului.

Câteva dintre ideile punctate de senator:

Legea salarizării nu e constituţională

Problema cu legea salarizării nu e că propune creşteri de salarii în sectorul bugetar, nu aici e problema, problema e următoarea, e o lege făcută de Guvern, neasumată de Guvern, asumată de parlamentari dar care nu respectă legea.

În Parlament, noi – nu eu, că eu am ieşit din sală - am votat o lege care nu respectă legea care nu are nici astăzi o fişă fiscală, nu se ştie care e impactul total al acestei legi.

Legile în Parlament toate vin cu o fişă fiscală, trebuie să spună care e impactul pe următorii 5 ani. Mai mult, Constituţia României spune că trebuie să ai sursă de finanţare stipulată acolo. Această lege nu are.

Deci mă gândesc serios să îi scriu Preşedintelui României, căci acolo a rămas singura speranţă, să îi arăt că nu există această fişă fiscală, că încalcă Constituţia, şi ori o întoarce în Parlament ori sesizează CCR.

Scopul PSD, jaful perfect şi un pumn în gura Justiţiei

Pentru Guvern şi Partidul Social Democrat, agenda nu a fost niciodată de fapt, despre economie, în sensul cum au spus ei, (de a aduce) mai mulţi bani în buzunarul românilor. Nu, agenda lor era de fapt jaful perfect pe care l-am mai descris încă din ianuarie şi, bineînţeles, aveau şi o agendă paralelă care era mult mai importantă, cea cu justiţia.

Aveau ordonanţa 6 şi 9 care le permitea lor să distribuie banii aşa cum doresc - şi în ordonanţa 9 erau şi anumite capitole care îi exonerau de responsabilitate pe miniştri - iar Ordonanţa 13 era cea care îi asigura că nu pot să fie arestaţi pentru aceste lucruri şi bineînţeles era şi cireaşa de pe tort cu Liviu Dragnea.

Dar asta era, de fapt, agenda. Nouă ni s-a prezentat un program de guvernare ca şi cum acesta ar fi agenda publică, dar nu, ne-am dat seama, şi voi şi noi, că nu ăla era scopul, pe ei nu îi interesa dacă cineva o duce bine în România, agenda a fost deturnarea atenţiei de la scopul principal, jaful perfect şi un pumn în gura Justiţiei.

Şi au făcut comisia pentru aşa presupusa gaură de la buget. 10 miliarde. N-a existat niciodată acea gaură la buget. Bineînţeles că încă o mai vehiculează, ei au nevoie de smoke screen, cum zic americanii, diversiuni. (...)

La fel şi asta cu comisia pentru fraudarea alegerilor. Iarăşi, o comisie creată pentru a ne distrage atenţia de la legea graţierii, legea salarizării unitare, deci toţi stăm să vedem ce vedete vin la comisia despre fraudarea alegerilor, când de fapt ştim că rezultatul o să fie 0 şi nu o să fie despre asta vorba.

(...)

PSD nu face politică socială, ei sunt acolo pentru a fura şi pentru a se acoperi că fură. Ei nu vin şi spun: noi facem politică socială pentru a ajuta clasa de jos. Nu, ei au o politică clară în care vor să fure banii de la buget. Fondul Suveran de Investiţii... veţi vedea şi acolo ce se întâmplă... Un alt exemplu, o altă ordonanţă, au luat banii de investiţii ale companiilor şi i-au trecut la bugetul de stat - 3 miliarde mi se pare că au luat deja - pentru a acoperi găurile. Companiile de stat nu mai pot face investiţii, le-au luat banii pentru a acoperi cheltuielile pe termen lung. Deci vorbim de un partid care nu are nicio legătură cu bunăstarea noastră.

Investiţii la minim istoric şi zero fonduri europene, TVA nerambursat

PSD a făcut două lucruri îngrozitoare. Primul lucru, a tăiat investiţiile la un minim istoric. Anul trecut erau la 0.6% din PIB, anul ăsta sunt la 0,2. Nu în programul de guvernare le-a tăiat, le-a tăiat în execuţia bugetară, acum.

Deci ai două lucruri, investiţiile tăiate şi zero fonduri europene.

Şi un alt treilea lucru, iarăşi la fel de grav, ca să arate cât de cât bani la buget, nu a rambursat TVA companiilor. Asta este exact să confişti banii companiilor.

Un sistem normal ar fi acela în care tu returnezi companiilor TVA-ul în 24 de ore. Şi ce voiam să spun despre ANAF, şi iarăşi un lucru care arată disperarea guvernului pentru fonduri. În primele 3 luni de zile, ANAF a făcut 42.000 de controale în România, asta înseamnă cu 13% mai mult. Deci tu ai o economie care creşte cu ce spun ei 5,7%, ai execuţie bugetară mai proastă cu un punct procentual, deci încasezi mai puţin şi soluţia ta este să te duci să dai cu biciul mai tare în antreprenorul privat, că nu te duci la companiile de stat, deci te duci la ăia care muncesc să dai cu biciul în ei ca să dai tu bine în faţa alegătorilor tăi.

Opoziţia nu are nicio putere. Românii trebuie să iasă la vot

Opoziţia nu are nicio pârghie, puterea e la voi în Stradă, voi aţi reuşit să opriţi şi OUG 13, şi legea graţierii. Noi putem doar să vă semnalăm, să vă arătăm când avem probleme, dar, din păcate, votul aşa cum a picat în decembrie nu ne-a dat nicio putere nouă în Parlament. De aia e important să iasă lumea la vot şi să voteze cum trebuie.

Discuţia integrală poate fi urmărită aici

Întâlnirea protestatarilor cu Florin Cîţu a avut loc în cadrul proiectului #Rezistenţa 360, un proiect al grupului civic #REZISTENŢA, al cărui scop este crearea unor punţi de dialog şi comunicare reală şi obiectivă între societatea civilă şi clasa politică, şi explicarea evenimentelor şi acţiunilor politice într-un limbaj simplificat pentru cetăţenii României. În cadrul acestui proiect, protestatarii au avut întâlniri cu judecătorul Cristi Danileţ, cu filozoful Gabriel Liiceanu, cu (acum fostul) lider al USR Nicuşor Dan, cu parlamentarii USR Cristian Ghinea, Florina Presadă şi Cristian Seidler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor