Orban: Delictul de opinie trebuie să dispară din PNL

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Din PNL trebuie să dispară aşa-numitul delict de opinie, a declarat, vineri, la Craiova, Ludovic Orban, aspirant la şefia partidului, precizând că el şi mai ales cei care l-au susţinut au avut de suferit de-a lungul timpului pentru acest lucru şi că dacă va fi ales preşedintele PNL în niciun caz nu va lua vreo măsură împotriva celor care au avut altă opţiune decât susţinerea sa.

"După părerea mea, în PNL trebuie să dispară ceea ce există ca delict de opinie. Fiecare om are dreptul să se poziţioneze aşa cum crede, să îşi exprime opinia, să voteze cu orice candidat. Nu este o vină pentru nimeni că susţine un anumit candidat, e dreptul fiecărui membru să aibă preferinţa lui. Şi, dacă voi câştiga, eu care am avut de suferit de-a lungul timpului şi mai ales cei care m-au susţinut au avut de suferit pentru acest lucru, în niciun caz nu voi provoca niciun fel de represalii sau măsuri împotriva celor care au avut altă opţiune decât susţinerea mea", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă la Craiova.

Candidatul la şefia PNL a mai precizat că pe durata campaniei interne, va lua legătura cu fiecare delegat în parte şi nu se va mulţumi să vorbească doar cu lideri de filiale judeţene sau cu unul - doi parlamentari, felul său de a face campanie fiind de a se adresa personal fiecărui membru PNL care urmează să participe la luarea unei decizii.

"Eu nu mă mulţumesc, cum sunt alţii, să vorbească numai cu preşedinţi de filială sau cu unul, doi parlamentari. Voi lua legătura cu fiecare delegat pentru a-i spune într-o discuţie între patru ochi sau între două urechi ce argumente am pentru a fi ales", a declarat Ludovic Orban, care şi-a prezentat în cadrul PNL Dolj programul politic cu privire la viitorul partidului.

Contracandidaţii lui Orban la şefia PNL sunt Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.