"Omagiu de Ziua Europei". Traian Băsescu face bilanţul "celui mai cinstit Guvern"

Într-un nou mesaj postat sâmbătă pe contul său de Facebook, intitulat "Omagiu de Ziua Europei", fostul preşedinte Traian Băsescu face bilanţul celor trei ani în care premierul Victor Ponta a condus "cel mai cinstit" Guvern al României.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Andrei Pricopie
09.05.2015

Într-un nou mesaj postat sâmbătă pe contul său de Facebook, intitulat "Omagiu de Ziua Europei", fostul preşedinte Traian Băsescu face bilanţul celor trei ani în care premierul Victor Ponta a condus "cel mai cinstit" Guvern al României.

"Pe 27 aprilie, plagiatorul mincinos celebra trei ani de la căderea guvernului Ungureanu. Pe 7 mai, s-au împlinit trei ani de la instalarea guvernului Ponta, aşa că îmi permit, dragă plagiatorule, să-ţi pun în faţă o oglindă, în care, dacă ai fi responsabil, ar trebui să recunoşti guvernarea unui premier care n-ar fi trebuit să fie în funcţie, astăzi, 9 mai, de Ziua Europei", a precizat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte îi aduce premierului un număr de 23 de critici, după cum urmează:

1. Suntem singura ţară din UE care are în fruntea guvernului un plagiator.

2. Pentru a pune sub control puterea judecătorească organizează alături de cel mai bun prieten, Crin Antonescu, lovitura de stat din vara lui 2012, readucând România la stadiul de ţară lipsită de credibilitate şi spulberând şansele de intrare în Schengen.

3. Primeşte de la preşedintele Comisiei Europene, Barosso, lista cu cele 12 sarcini pe care le are de îndeplinit la Bucureşti şi, slugarnic, o acceptă, caz unic de umilire în istoria UE.

4. Ratează descentralizarea şi reorganizarea administrativ-teritorială prin declararea ca neconstituţională a "legii lui Dragnea".

5. Marţea Neagră, cînd s-a încercat amnistierea corupţilor.

6. Cu 8 luni înainte de închiderea exerciţiului financiar al UE, din cele 19 miliarde de euro alocaţi s-au cheltuit doar 9,5 miliarde, cu perspectiva de a pierde la sfârşitul anului peste 7 miliarde euro destinaţi dezvoltării. În trei ani, Ponta nu a reuşit să înceapă şi să finalizeze niciun proiect semnificativ pe bani europeni.

7. Plăţile pe fonduri europene sunt suspendate datorită suspiciunilor de corupţie ce planează asupra celui mai cinstit guvern.

8. Autostrada Comarnic – Braşov, ratare deplină.

9. Master plan transporturi – neaprobat de Comisia Europeană.

10. Niciun metru de autostradă început şi dat în folosinţă în cei trei ani. Activitate, tăiat panglici la proiectele începute de Boc.

11. Managementul privat al companiilor de stat înlocuit cu managementul de partid având ca rezultat creşterea pierderilor în companii.

12. Ratarea privatizării OLTCHIM la contrapartidă cu organizarea unui spectacol având ca personaje principale doi clowni.

13. Ratarea privatizării CFR – marfă, cu încercarea premierului de a atrage CSAT în aprobarea privatizării ilegale a companiei.

14. Politică fiscală abulică, lipsită de consistenţă (pe o parte creşteri de taxe locale, taxa pe stâlp sau supraacciza pe combustibil, iar pe de altă parte reducere TVA la alimente).

15. În septembrie 2014, noul an şcolar debutează fără manuale pentru clasele a I-a şi a II-a.

16. La alegerile prezidenţiale, mare parte din românii aflaţi la muncă în străinătate au fost împiedicaţi să voteze, ca urmare a deciziilor guvernului, într-o tentativă vizibilă de fraudare.

17. Memorandumul dintre guvern şi ROMPETROL, prin care se acceptă încasarea a 200 de milioane USD în loc de 580 de milioane USD şi se stabileşte înfiinţarea unui fond de dezvoltare de un miliard USD. După doi ani, nici cele 200 de milioane USD nu s-au încasat şi nici fondul de investiţii nu s-a înfiinţat.

18. Cultura pe culmile restauraţiei prin preluarea sub controlul USL a Institutului Cultural Român şi instalarea în fruntea acestuia a unor exemplare precum Marga - calorifer, Boroianu – Artmark şi Breban – omul anilor 1960-1970.

19. Cel mai scăzut nivel al investiţiilor finanţate din bugetul de stat din ultimii ani, având ca efect lipsa de creştere a numărului locurilor de muncă dar şi încetinirea avansului în dezvoltarea durabilă a ţării.

20. Accentuarea deficitului fondului de pensii.

21. Risc de eşuare a angajamentului de revizuire a Constituţiei.

22. Cel mai cinstit guvern, cu nu mai puţin de 13 miniştri condamnaţi, puşi sub urmărire penală sau incompatibili.

23. Suntem singura ţară din UE în care premierul dă ordonanţe de urgenţă ca să-şi regleze problema doctoratului.

24. ETC.

"Dragă domnule Ponta, dacă după citirea acestor rînduri, care doar vor să te ajute a pricepe definiţia completă a unui incompetent, nu îţi depui mandatul, înseamnă că deliberat sacrifici România pentru interesele tale şi ale clicii tale", a concluzionat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor