Raeţchi: A fost Ponta de partea românilor când a şters datorii de milioane de dolari de la Rompetrol?

"PSD a revenit la retorica necivilizată din campania prezidenţială, atunci când Ponta îl acuza pe şeful statului, prin interpuşi, că nu merită să devină preşedinte pentru că nu e ortodox şi nu are copii. Oamenii lui Hrebenciuc şi Sârbu apără brusc pădurile româneşti? Dar ce interese ale românilor a apărat premierul atunci când a şters datorii de 400 de milioane de dolari de la Rompetrol?", a fost reacţia deputatului PNL, Ovidiu Raeţchi, la atacurile purtătorului de cuvânt PSD şi ale ministrului Mediului la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)
Andrei Pricopie
09.05.2015

"PSD a revenit la retorica necivilizată din campania prezidenţială, atunci când Ponta îl acuza pe şeful statului, prin interpuşi, că nu merită să devină preşedinte pentru că nu e ortodox şi nu are copii. Oamenii lui Hrebenciuc şi Sârbu apără brusc pădurile româneşti? Dar ce interese ale românilor a apărat premierul atunci când a şters datorii de 400 de milioane de dolari de la Rompetrol?", a fost reacţia deputatului PNL, Ovidiu Raeţchi, la atacurile purtătorului de cuvânt PSD şi ale ministrului Mediului la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Frustrat de observaţiile instituţionale fireşti ale lui Klaus Iohannis la adresa guvernului său, a modului haotic în care a fost implementat cardul de sănătate şi a lipsei de civilizaţie şi educaţie în materie de politică externă, Victor Ponta nu a avut onoarea sau curajul de a răspunde direct acuzaţiilor preşedintelui şi şi-a pus subordonaţii pe linie de partid să facă acest lucru", a precizat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul susţine că, pe de o parte, poate să înţeleagă acest lucru: după ce ai fost îngenuncheat în alegerile prezidenţiale, după o campanie de o aroganţă, abundenţă şi agresivitate fără precedent, e dificil să îi dai o replică învingătorului şi preşedintelui tău.

"Prin urmare, aşa cum în campanie comunicatorii partidului trebuiau să spună că Iohannis nu e un bun familist pentru că nu are copii şi, oricum, a vândut străinilor copii românii şi acum vinde Ardealul, că nu e bun de preşedinte pentru că nu e ortodox şi aşa mai departe, PSD nu a avut acum o idee mai bună decât să revină la retorica necivilizată din campania pentru prezidenţiale", a continuat Ovidiu Raeţchi.

În logica PSD, probabil Iohannis ar trebui să ia exemplu de la Viorel Hrebenciuc sau Ilie Sârbu, buni români care au încercat să intre în mod ilegal în posesia unor suprafeţe imense de păduri:

"L-am auzit pe ministrul Mediului referindu-se la faptul că şeful statului nu a fost de acord cu Codul Silvic în forma elaborată de Parlament şi a cerut reexaminarea, spunând că preşedintele Iohannis nu e de partea românilor. Sigur, Viorel Hrebenciuc sau Ilie Sârbu, în timp ce încercau să intre în mod ilegal în posesia unor hectare nemărginite de păduri erau buni români şi aveau în vedere doar interesul României.

A fost Ponta de partea românilor când a şters datorii de 400 de milioane de dolari de la Rompetrol fără nicio justificare rezonabilă. Aceste neobrăzări, care în state cu o tradiţie democratică mai veche ar duce la demisii, îi vor conduce pe PSD-işti la acelaşi rezultat din 16 noiembrie: înfrângere pe toată linia", a mai precizat Ovidiu Raeţchi.

După ce a acuzat vineri Guvernul Ponta că a pregătit prost implementarea cardului de sănătate şi a criticat modul în care premierul Ponta înţelege să facă politica externă, preşedintele Klaus Iohannis a devenit ţinta unor atacuri venite din partea noului purtător de cuvânt al PSD, Gabriela Podaşcă, şi a ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

"Vreau să cred că iritarea de astăzi a preşedintelui Iohannis nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani ca urmare a introducerii cardului de Sănătate. Aşa cum vreau să cred că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului", a declarat Gabriela Podaşcă.

La rândul său, Graţiela Gavrilescu, susţine că asupra preşedintelui Iohannis "planează o suspiciune" că nu a fost de partea românilor ci s-a situat pe aceeaşi baricadă cu Holzindustrie Schwighofer atunci când a cerut reexaminarea Codul Silvic votat de Parlament.

"Consider că atâta timp cât există pe aceeaşi linie parlamentari ai opoziţiei care susţin aceleaşi elemente pe care le-a susţinut preşedintele sunt şi anumite persoane fizice sau poate şi ONG care sunt tot lângă preşedinte şi lângă parlamentari ai opoziţiei şi nu în ultimul rând şi firma Holzindustrie susţine tot aceleaşi elemente, totuşi ne gândim de ce ceilalţi, care suntem de partea cealaltă a baricadei şi care suntem mai numeroşi, avem o altă gândire şi de ce timp de doi ani şi jumătate cât s-a dezbătut şi s-a creat Codul Silvic introdus la vot în Camera Deputaţilor şi Senat a avut o altă formă. Atunci pot să spun că planează o suspiciune", a precizat Gavrilescu, citată de Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor