Oamenii de ştiinţă: Consumul de ouă îi face pe oameni mai buni
alte articole
Cercetătorii olandezi au descoperit că ouăle conţin o substanţă care este capabilă să se transforme în organismul uman în serotonină, cunoscută şi sub numele de hormonul fericirii relatează ediţia MIGnews.com
Potrivit experţilor, aminoacidul triptofan care se găseşte în ouă, carne de pasăre, peşte, fasole, brânză, ovăz, nuci şi tofu se poate transforma în corpul nostru în serotonină. Cercetătorii susţin că serotonina este responsabilă de starea de spirit a persoanei şi de comportamentul social. Această substanţă îi face pe oameni mai buni şi îi determină să acţioneze cu bunătate şi generozitate.
Oamenii de ştiinţă au efectuat un experiment la care au participat 32 de studenţi. Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri. Reprezentanţii primului grup au primit o doză de triptofan echivalentă cu cea conţinută în trei ouă, în timp ce celălalt grup a primit placebo. Înainte de începerea experimentului, participanţii au fost rugaţi să nu mănânce şi să nu bea nimic.
Pentru participarea la studiu studenţii au primit 15 dolari, apoi au fost întrebaţi dacă sunt dispuşi să doneze o parte din bani în scopuri caritabile. După participarea la studiu, participanţii care au primit triptofan au donat de două ori mai mulţi bani decât cei care au luat placebo.
Oamenii de ştiinţă intenţionează să desfăşoare un experiment similar în viitorul apropiat şi să implice un număr mai mare de participanţi.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.