Noul partid al Monicăi Macovei pe cale să devină realitate. Documentele de înregistrare depuse la Tribunal (Video)
alte articole
"Astăzi am depus la Tribunalul Bucureşti documentele pentru înregistrarea partidului M10.", a anunţat miercuri Monica Macovei, în cadrul unei conferinţe de presă dedicate acestui eveniment.
Actele de înfiinţare ale Partidului M10 au fost semnate, pe lângă Monica Macovei, de Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Şerban Marinescu şi Dacian Ţolea. Cererea de înregistrare este însoţită de peste 200 de semnături ale reprezentanţilor organizaţiilor din ţară şi diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10.
"Mulţi oameni se întreabă în viaţă dacă mai încearcă o dată. Eu le spun hai să mai încercăm o dată cu toţii! Veniţi la M10. M10 este singura salvarea pe care o avem în România împotriva clasei politice corupte, inconştiente şi pe care nu o interesează interesul public. (...) Dorim ca în politică să fie oameni normali şi decenţi. Dorim politicieni care să-şi ţină mâinile în buzunarul lor, nu în buzunarul vostru.", a declarat Macovei.
Ca şi noutăţi şi diferenţe faţă de partidele existente, Macovei a declarat că M10 îşi propune să susţină candidaţi independenţi: "E foarte simplu, dacă ei vor acelaşi lucru ca şi noi, să meargă bine României şi comunităţii lor, atunci suntem împreună. Oamenii care sunt ca noi vor fi susţinuţi de noi.
"Am pus în statut vot electronic sau prin corespondenţă şi în interiorul partidului", a mai precizat Macovei,
Macovei a mai precizat că partidul său va avea un Consiliu Consultativ din specialiştii în varii domenii de expertiză (sănătate, învăţământ, fiscalitate etc) care nu sunt membri ai partidului. "Noi nu pretindem că ştim tot, aşa că ne consultăm cu specialiştii!"
"Şi foarte important avem comisia de integritate a partidului, la nivel naţional şi la nivel judeţean, din care fac parte şi oameni din afara partidului.", a precizat europarlamentarul. Din această comisie vor face parte Cristian Ghinea (CRPE) şi Gelu Trandafir (Freedom House).
Potrivit legii, Partidul M10 va fi condus, până la înscrierea în Registrul partidelor, de Comitetul de Iniţiativă Naţională, din care fac parte cei cinci membri fondatori care au semnat actele de constituire şi al cărui preşedinte este Monica Macovei.
În acţiunea sa politică, M10 urmăreşte în principal următoarele 10 direcţii reformiste, informează Macovei
1. Reforma clasei politice;
2. Reforma politicii externe şi de securitate;
3. Reforma constituţională şi întărirea statului de drept;
4. Reforma administrativă;
5. Reforma economică şi fiscală;
6. Reforma în educaţie şi cercetare;
7. Reforma socială şi a sistemului de sănătate;
8. Reforma privind mediul, energia şi agricultura;
9. Reforma morală;
10. Reforma spaţiului public.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.