Noi stenograme în cazul Mircea Băsescu. „Cum să mă împrumut la frate-miu, crezi că ăla are bani?”

Scandalul de trafic de influenţă în care este implicat fratele lui Traian Băsescu este în plină desfăşurare. Antena 3, postul lui Dan Voiculescu aflat în plină campanie de denigrare a familiei Băsescu, a publicat marţi seară o serie de noi stenograme ale discuţiilor purtate între Mircea Băsescu şi membrii familiei interlopului Bercea Mondial.
Andrei Pricopie
25.06.2014

alte articole

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)
Andrei Pricopie
25.06.2014

Scandalul de trafic de influenţă în care este implicat fratele lui Traian Băsescu este în plină desfăşurare. Antena 3, postul lui Dan Voiculescu aflat în plină campanie de denigrare a familiei Băsescu, a publicat marţi seară o serie de noi stenograme ale discuţiilor purtate între Mircea Băsescu şi membrii familiei interlopului Bercea Mondial.

Amintim că după un scandal intens mediatizat şi o serie de înregistrări compromiţătoare cu fratele preşedintelui Traian Băsescu, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri seară arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu, acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit suma de 250.000 de euro de la fiul lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare.

La discuţia prezentată în noile stenograme publicate marţi iau parte Mircea Băsescu, Izaura Anghel, fiica lui Bercea, Constantin Marius, concubinul acesteia, şi Anghel Grinica Ion, 17 ani, fiul Izaurei. Aceştia cereau returnarea a 600.000 de euro pe care i-ar fi dat în vederea eliberării lui Bercea Mondialu.

Tot scandalul a ajuns în public la sfârşitul lunii mai, când fratele preşedintelui i-a denunţat la DNA pe ginerele şi fiica lui Bercea Mondialu', pentru şantaj, susţinând că rudele lui Sandu Anghel alias Mondialu', l-ar fi ameninţat că dacă nu le plăteşte 280.000 de euro vor face publice informaţii despre presupusa implicare a sa în fapte de corupţie. În dosarul de şantaj sunt acuzaţi ginerele şi fiica lui Bercea Mondialu, precum şi un minor în vârstă de 17 ani.

Noile stenograme

Anghel Grinica: Noi nu mergem la tv, noi mergem direct în faţă la DNA

Izaura Anghel: La DNA direct.

Anghel Grinica Ion: La procuror sau la DIICOT şi "uite domn'le ce am făcut, uite aşa, uita aşa"... dvs sunteţi şi filmaţi şi când i-aţi spus lui Florin că i-aţi dat bani şi lui fratele dvs, Traian.

Anghel Grinica Ion: Va arăt filmarea dacă nu credeţi...

Mircea Băsescu: Mai, cine ştie ce oi fi spus eu, mă, atâtea s-ar fi putut să le fi spus, na ... eram cu Marian ştii, să va ajutăm, pe Marian să....

Izaura Anghel: Eşti filmat naşule, şi Doina e filmată

Anghel Grinica Ion: Naşule, hai mai bine să găsim o soluţie, să găsim o soluţie să nu ajungem acolo

Izaura Anghel: Noi de asta am venit mereu la Constanţa, să nu ajungem la presă şi la DIICOT! Ca ştii ce aşteaptă DNA, uite atât, pe cuvânt dacă aşteaptă poate o unghie ...

Anghel Grinica Ion: Hai că facem într-o zi, duminică, mergeţi cu noi în vizită la tata şi vorbiţi faţă în faţa

Mircea Băsescu: Şi asta e o variantă...

Izaura Anghel: Ce să vorbească acolo cu tata de bani, că acolo e ascultat tot... Când îi dădeam banii lui Marian, Florin l-a filmat şi el dădea în numele tău, dă numele lu' dvs. "Că-i dau lui banii. Banii ăştia ajunge la Mircea"

Mircea Băsescu: N-are cum...

Izaura Anghel: Rămâne 50 şi mai rămâne 230. Şi 30.000 de euro mi-i dai pe 15 iunie şi 200, îmi dai 100 în iulie şi 100 în septembrie. C-aşa nu putem!

Mircea Băsescu: Greu, mici şanse...

Izaura Anghel: Deci cu ăştia nu am ce să fac (Mihai Gâdea explica că aceasta ar fi primit de la Mircea Băsescu 10.000 de euro în contul presupusei datorii)

Mircea Băsescu: Mă mai laşi o săptămână, două...

Izaura Anghel: Nu pot naşule...

Mircea Băsescu: Taci, mă, taci din gură! Ca să fac eu nişte planuri, să văd eu şi după aia stăm de vorbă amândoi.. Că cu tine nu se poate sta de vorbă... Mă, tu nu înţelegi că eu nu am bani?

Izaura Anghel: Uite ce mă enervează, n-ai mata bani ... Du-te şi împrumută-te la frati-tu...

Mircea Băsescu: Cum să mă împrumut mă de la frate-miu, tu crezi că ăla are bani? Să ştii că nici ăla nu are...

Constantin Marius: Traian? Nu are bani? Nu are ăla bani?

Mircea Băsescu: Nu

Constantin Marius: Hai mă... (...) Naşule, eşti într-o filmare

Mircea Băsescu: Afacerea voastră...

Reacţia lui Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, o poziţie oficială referitoare „la ceea ce un post TV susţine că sunt stenograme din cazul „Mircea Băsescu - Sandu Anghel” pe care le-a difuzat marţi”:

„Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi nu am primit niciun ban şi niciun bun de-al său în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban şi niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo graţiere. De altfel, pedepsele aplicate de instanţele de judecată lui Sandu Anghel şi altor membri ai familiei lui dovedesc că justiţia a funcţionat doar sub imperativul legii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor