MRU, despre scandalul cu Mircea Băsescu: Este un atac, deloc subtil, foarte ofensiv, împotriva justiţiei

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Comentând scandalul de trafic de influenţă în care este implicat fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, preşedintele Forţei Civice şi fost şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat vineri, la Realitatea Tv, că acuzaţiile îndreptate către DNA şi ÎCCJ reprezintă un atac sever la adresa justiţiei, prin care anumiţi oameni vor să demonstreze că întregul sistem este corupt.

„Este un atac, deloc subtil, foarte ofensiv, împotriva justiţiei, astăzi reprezentată de DNA şi ÎCCJ. El nu este nou, vine doar cu pretextul oferit prin inculparea probabilă a lui Mircea Băsescu. Atacul nu este la adresa lui Traian Băsescu. Am fost surprins să văd din partea unor oameni politici de înalt nivel cum au făcut solicitări la demisie. În primul rând acesta este un act de voinţă proprie. Pe de altă parte, posibila culpă a lui Mircea Băsescu este una personală”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, adăugând că „în anii de mandat ai lui Traian Băsescu, justiţia a fost sprijinită, indiferent dacă ne place sau nu personajul în cauză”.

În opinia lui MRU, anumiţi oameni vor să se folosească de acest scandal împotriva justiţiei, pentru a da impresia că tot sistemul ar fi corupt.

„Repet, este un atac sever la adresa justiţiei. Toţi cei care încearcă să scape folosesc acest pretext pentru a arăta că tot sistemul este corupt. Anticipează astfel momentul în care vor fi inculpaţi, spunând că nu este corect ce li s-a întâmplat. Este o tactică manipulatorie”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Totodată, liderul FC a remarcat că ceea ce se întâmplă acum este o urmare firească a legăturilor, de multă vreme, între interlopi şi politicieni: utilizarea lor în campaniile electorale, precum şi presiunile pe care oamenii certaţi cu legea le-au făcut de-a lungul timpului asupra statului.

„Funcţia publică, trebuie spus, vine cu o haină foarte grea pe umerii săi, şi anume responsabilitatea contactelor sale. Ar trebui să ne punem întrebarea şi în felul următor... Ce l-a făcut pe Omar Hayssam să fie lângă Ion Iliescu?”, a spus Mihai Razvan Ungureanu. „În momentul în care oamenii politici nu ştiu să îşi măsoare cuvintele fac rău statului. Dacă nu ştiu să se abţină în momentele critice, începi să înţelegi că o asemenea clasă politică este alcătuită din oameni inepţi, care nu-şi merită locul”, a mai declarat MRU.

Reamintim că Bercea Mondialu', personaj închis pentru tentativă de omor, le-a strigat, joi jurnaliştilor, pe când se afla în duba cu care era transportat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru audieri în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă, că aproape două milioane de euro, bani meniţi eliberării sale, ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Acuzaţiile lui Mondialu' au fost preluate rapid de Antenele lui Voiculescu, care au declanşat o virulentă campanie mediatică împotriva procurorului Kovesi pe care Dan Voiculescu, trimis în judecată în două dosare penale instrumentate de DNA, o acuzase cu doar câteva zile înainte că fie nu cunoaşte legea, fie o încalcă, pentru a îl nedreptăţi pe el.

În urma afirmaţiilor referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi, astăzi CSM a solicitat Inspecţiei Judiciare să facă cercetări în vederea apărării independenţei justiţiei, justiţie care, reamintim, a fost atacată de un personaj condamnat penal şi de o televiziune a unui alt personaj cu dosare penale pe rol.