CAB amână judecarea revocării controlului preventiv dispus faţă de Nicuşor Constantinescu

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, luni, judecarea contestaţiei depuse de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti de a revoca măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, informează Mediafax.

Magistraţii CAB au stabilit un nou termen, respectiv 19 iunie, dată până la care avocaţii baronului de Constanţa vor trebui să depună acte medicale care să ateste starea sănătăţii lui Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu aflat în SUA pentru a-şi trata cancerul la prostată, conform unuia dintre avocaţii săi, ar fi trebuit să revină în ţară pe data de 11 iunie (termen stabilit de instanţă), ceea ce nu s-a întâmplat.

"El trebuia să se prezinte în ţară pe 11 iunie, dar momentan starea lui de sănătate nu îi permite deplasare pe o astfel de distanţă, iar actele medicale pe care le vom depune vor demonstra acest lucru", a declarat Mocanu, avocatul preşedintelui CJ, precizând că Nicuşor Constantinescu se simte bine după intervenţia chirurgicală pe care a efectuat-o, urmând să intre în cea de-a doua fază a tratamentului.

Reamintim că baronul de Constanţa este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că nu a permis Curţii de Conturi să facă verificări la anumite instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa şi nu a respectat mai multe hotărâri judecătoreşti definitive. Procurorii îl acuză şi că ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro pentru că nu ar fi a emis sau prelungit autorizaţii de construcţie pentru centrale eoliene.

În referatul DNA se arată că în cazul lui Nicuşor Constantinescu, procurorii au disjuns ancheta, vizând şi săvârşirea infracţiunilor de dare şi luare de mită.

Trimis în judecată, Nicuşor Constantinescu, care are cinci dosare penale pe rol a cerut ridicarea controlului judiciar, pentru a se putea trata în străinătate.

În 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu şi a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Lui Nicuşor Constantinescu i s-a permis să părăsească România, în perioada 6 iunie - 11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din Chicago. Decizia privind încuviinţarea părăsirii României este definitivă.

Hotărârea privind menţinerea măsurii controlului judiciar în acest dosar a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti şi urma să se judece astăzi, fiind amânată. Există posibilitatea ca DNA să ceară ca Nicuşor Constantinescu să fie dat în urmărire internaţională, dat fiind că nu a revenit în ţară pe 11 iunie, dată stabilită de magistraţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne