Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea lui Nicuşor Constantinescu

Tribunalul Bucureşti a decis luni arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, în urma solicitării procurorilor DNA de a înlocui controlul judiciar cu arestul, deoarece preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA. Decizia nu este definitivă.
(photos.com)
Flori Mladin
23.06.2014

Tribunalul Bucureşti a decis luni arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, în urma solicitării procurorilor DNA de a înlocui controlul judiciar cu arestul, deoarece preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA. Decizia nu este definitivă.

Procurorii anticorupţie au cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, întrucât nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în cadrul măsurii controlului judiciar. Avocatul acestuia a susţinut însă că dacă întrerupe tratamentul, viaţa preşedintelui CJ Constanţa ar fi pusă în pericol.

"Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presă, inclusiv săptămâna trecută, care arată starea medicală gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanţă aşa de mare, dintre România şi Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul că procurorul care a încuviinţat părăsirea ţării, începând cu data de 3 aprilie 2014, cunoştea faptul că domnul Constantinescu urmează să suporte un tratament complex, care includea nu doar operaţia care a fost deja realizată, ci şi tratamentul cu radioterapie, care urmează să fie realizat tot acolo, fază în care domnul Constantinescu se află în momentul de faţă", a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul a precizat că medicii din Statele Unite ale Americii, care se ocupă de îngrijirea lui Nicuşor Constantinescu, consideră că întreruperea tratamentului medical în momentul de faţă "reprezintă un risc major pentru viaţa" lui Nicuşor Constantinescu.

În cazul în care decizia Tribunalului Bucureşti va fi menţinută de Curtea de Apel, atunci se va putea emite un mandat internaţional de arestare.

Preşedintele CJ Constanţa a fost operat într-un spital din SUA şi acum urmează un tratament postoperator, conform avocatului lui Nicuşor Constantinescu

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind acuzat şi directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, întrucât niciunul nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Conform DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al CJ Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare pentru efectuarea controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 şi 2013, astfel încât Curtea de Conturi nu a mai putut efectua trei controale programate conform planului de activitate.

Pe de altă parte, în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Într-un alt dosar, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că în perioada 2009 - noiembrie 2013 nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Constantinescu mai este cercetat în alt dosar pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, în urma percheziţiilor, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Din octombrie 2008, Nicuşor Constantinescu este judecat şi într-un dosar privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor