PSD-ul face noi numiri în ASF

Victor Ponta în Parlamentul României
Victor Ponta în Parlamentul României (Epoch Times România)

Marian Sârbu, fostul ministru al Muncii din partea PSD şi fost preşedinte al UNPR a fost avizat luni de comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament pentru a prelua poziţia de prim-vicepreşedinte al ASF, în locul lui Daniel Dăianu, demisionat din funcţie pentru a candida pe o poziţie în Consiliul de Administraţie al BNR.

Sârbu, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, a fost unicul candidat pentru funcţia deţinută la ASF de Daniel Dăianu şi a fost validat cu unanimitate de voturi.

Conform capital.ro, comisiile reunite de Buget şi Economie l-au avizat şi pe Cornel Coca Constantinescu în poziţia de membru neexecutiv în Consiliul ASF, în locul lui Marian Mîrzac, demisionat în urma declanşării urmăririi penale împotriva sa, în dosarul Carpatica Asigurări.

Cornel Coca Constantinescu, fost vicepreşedinte al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurări este doctor în economie şi, conform zf.ro, a fost executat silit de BRD în august 2013, pentru o datorie neachitată de 194.000 de euro.

Constantinescu a fost votat cu 35 de voturi pentru şi 4 împotrivă, faţă de contracandidatul său, Gavrilă Alexe, care a primit doar 20 de voturi pentru şi 35 împotrivă.

Reamintim că ASF a fost în urmă cu doar câteva luni în centrul unui uriaş scandal în urma acuzaţiilor la adresa lui Radu Ruşanu, preşedintele instituţiei, urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, şi a altor angajaţi cu nume sonore din instituţie, precum soţia fostului ministru de finanţe, Laura Chiţoiu, acuzată şi ea de fapte de corupţie.

Conform procurorilor, corupţia din instituţie avea rădăcini la nivel guvernamental, executivul intervenind în organizarea instituţiei printr-o ordonanţă de urgenţă ce favoriza interesele miliardarului Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig.

Conform lui Dan Radu Ruşanu, fostul preşedintele al ASF, 150 din cei 600 de angajaţi ai instituţiei, plătiţi cu salarii de mii de euro, sunt rude de gradul I şi II cu politicieni aflaţi în fruntea ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne