Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu dispărut din spital

(photos.com)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia a fost emis luni mandat de arestare, a dispărut.

Deşi avocatul lui Constantinescu susţinea, luni, la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat solicitarea procurorilor DNA de a înlocui controlul judiciar al preşedintelui CJ Constanţa cu arestul, ca o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează clientul său în SUA, unde a fost operat, i-ar pune acestuia viaţa în pericol, din cercetările întreprinse de jurnaliştii TVR, rezultă că baronul de Constanţa a dispărut din spitalul unde declara că este internat.

Avocaţii politicianului au susţinut la Tribunal că Nicuşor Constantinescu este internat în spitalul Johns Hopkins din Chicago. Conform TVR însă, Nicuşor Constantinescu fi fost externat din spitalul american Johns Hopkins încă din luna mai, la o lună după plecarea din ţară.

"Nu este aici. Nu ştiu unde poate fi, dar nu este în spital, fizic. Poate a mai venit pentru o procedură, dar nu mai este aici. Domnul acesta nu mai este în spital de luna trecută", spune reprezentantul Spitalului "John Hopkins".

Nicuşor Constantinescu ar fi trebuit să revină din SUA până cel târziu 11 iunie, data agreată de procurori. Cum baronul de Constanţa nu şi-a respectat promisiunea, DNA a considerat că acesta dă dovadă de rea credinţă şi cer arestarea lui în lipsă.

În apărarea lui, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a trimis în ţară mai multe fotografii care să arate că este în spital, sub tratament. "Instantaneele" au făcut înconjurul presei şi îl înfăţişează pe Constantinescu întins într-un pat, aparent de spital, având alături perfuzii etc. Într-una dintre poze, Constantinescu ţine în mână un ziar din data de 17 iunie, pentru a arăta că imaginile sunt recente.

Fotografiile din care trebuia să reiasă că Nicuşor Constantinescu este în mare suferinţă au fost însoţite şi de o scrisoare semnată, teoretic, de un medic de la spitalul John Hopkins.

"O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa şi a stadiului oncologic", se arată în scrisoarea medicului Mohamad E. Allaf.

Decizia în urma căreia magistraţii au emis mandat de arestare pe numele lui Constantinescu nu este definitivă dar este executorie şi Constantinescu ar fi trebuit să fie arestat, desigur, dacă s-ar fi ştiut unde e.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne