Negriţoiu(ING), despre insolvenţa Hidroelectrica: Decizia este absolut contraproductivă

Epoch Times România
21.06.2012

Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank România, a declarat joi că cererea companiei Hidroelectrica de a intra în insolvenţă va genera reticenţă pe piaţa bancară din România de a finanţa companii de stat şi reprezintă o decizie "absolut contraproductivă".

"Decizia este absolut contraproductivă. Dacă aş vrea să aduc resurse în ţară, nu aş putea, nu am cum să argumentez un astfel de gest. Este multă lipsă de predictibilitate în piaţă. Evident că vom deveni reticenţi să finanţăm companii de stat", a declarat Mişu Negriţoiu la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

Directorul general al ING Bank a catalogat această decizie ca fiind "o lucrătură dâmboviţeană".

"Este o lucrătură dâmboviţeană. Este un şoc care s-a propagat şi care se adaugă la problemele deja existente. Atunci când nu ai probleme suficiente, îţi mai adaugi", a mai spus Negriţoiu.

Tribunalul Bucureşti, care a admis miercuri cererea Hidroelectrica de intrare în insolvenţă, a aprobat ca administrator judiciar să fie firma Euro Insol, condusă de avocatul Remus Borza.

Hidroelectrica SA a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă.

Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza piederilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor