Hidrosind a cerut aprobare ca să picheteze vineri sediul Hidroelectrica şi al Ministerului Economiei

Anca Porutiu
20.06.2012

Hidrosind a cerut aprobare să picheteze sediul Hidroelectrica vineri, între orele 9: 00 şi 10: 00 şi al Ministerului Economiei, între orele 11: 00 şi 12: 00 şi, în cel mai scurt timp, va decide dacă va declanşa greva în instalaţiile Hidroelectrica, a anunţat miercuri sindicatul.

"Cerem demisia Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica şi a Ministrului Economiei pentru gravele prejudicii aduse societăţii Hidroelectrica şi economiei României", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea.

Tribunalul Bucureşti, care a admis miercuri cererea Hidroelectrica de intrare în insolvenţă, a aprobat ca administrator judiciar să fie firma Euro Insol, condusă de avocatul Remus Borza.

Potrivit acestuia, Hidrosind, în calitate de acţionar indirect al Hidroelectrica prin titlurile deţinute la Fondul Proprietatea, va înainta cerere de opoziţie împotriva intrării în insolvenţă, în numele salariaţilor Hidroelectrica, în calitatea lor de creditori principali ai societăţii.

În comunicat se menţionează că, în şedinţa de miercuri de la Tribunalul Bucureşti, Hidrosind a depus cerere de intervenţie împotriva cererii de intrare în insolvenţă a societăţii înaintată de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a declarat, marţi, că, prin cererea insolvenţei, se are în vedere doar o reorganizare a companiei şi nimic asociat cu falimentul sau cu vânzarea de active.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor