Administratorul Franklin Templeton va monitoriza atent activităţile administratorului judiciar al Hidroelectrica

Administratorul Fondulu Proprietatea (FP), Franklin Templeton, informează, prin intermediul uuni comunicat transmis Bursei, că intenţionează să monitorizeze atent activităţile administratorului special şi judiciar al Hidroelectrica.
Sigla Hidroelectrica. (www.hidroelectrica.ro)
Epoch Times România
21.06.2012

Administratorul Fondulu Proprietatea (FP), Franklin Templeton, informează, prin intermediul uuni comunicat transmis Bursei, că intenţionează să monitorizeze atent activităţile administratorului special şi judiciar al Hidroelectrica.

"În urma deciziei Tribunalului Bucureşti, decizie cu impact material asupra Valorii Activului Net al Fondului, Managerul de Fond se confruntă cu o situaţie nouă şi intenţionează să monitorizeze atent activităţile administratorului special şi judiciar al Hidroelectrica. Managerul de Fond va depune toate eforturile pentru a se asigura că va
exista o implementare promptă a planului de reorganizare care va genera beneficii pe termen lung pentru companie şi acţionarii săi", se spune în raport.

Totodată, managerul de Fond consideră că planul de reorganizare ar trebui să urmărească îmbunătăţirea fluxului de numerar prin creşterea veniturilor şi reducerea cheltuielilor. Managerul de Fond va acţiona în scopul protejării intereselor Fondului pe parcursul procedurii de insolvenţă şi ar dori ca ieşirea Hidroelectrica din acest proces să aibă loc în cel mai scurt timp posibil.

"Managerul de Fond doreşte să reitereze faptul că nu preconizează ca procedura de insolvenţă a Hidroelectrica să aibă un impact material asupra acţiunilor corporative ale Fondului planificate pentru acest an, inclusiv plata dividendelor, programul de răscumpărare şi listarea secundară propusă la Bursa de Valori din Varşovia", se mai spune în raport.

Tribunalul Bucureşti, care a admis miercuri cererea Hidroelectrica de intrare în insolvenţă, a aprobat ca administrator judiciar să fie firma Euro Insol.

Tribunalul Bucureşti a stabilit termenul pentru prima Adunare a Creditorilor pentru data 29 august 2012 şi a fixat ca termen pentru continuarea procedurii data de 12 decembrie 2012, când administratorul judiciar va expune, în sinteză, măsurile efectuate.

Fondul Proprietatea deţine 20% din acţiunile Hidroelectrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor