Navigaţia internă pe râul Prut s-a redeschis

Premierul moldovean Vlad Filat, arhivă (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
25.06.2012

Prim-ministrul Vlad Filat a participat la evenimentul de redeschidere a navigaţiei interne pe râul Prut. La eveniment au mai participat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatolie Şalaru, directorul Căii Ferate din Moldova, Vitalie Strună, reprezentanţi ai portului Constanţa şi ai portului Giurgiuleşti, responsabili din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din România, reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Premierul, însoţit de membrii delegaţiei, a efectuat o călătorie navală pe râul Prut. În cadrul acesteia s-a discutat despre perspectivele de dezvoltare a transportului naval intern şi măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru dezvoltarea sectorului dat. De asemenea, a fost abordată strategia de dezvoltare a regiunii dunărene.

Delegaţia a vizitat şi barja încărcată cu material de construcţie a drumurilor, care pentru prima dată a sosit pe cheiul de la Cahul, direct din portul Constanţa. Barja avea o încărcătură de 600 tone de pietriş, însă pe viitor este preconizată transportarea a 1000-1200 tone de marfă.

Premierul a subliniat importanţa acestui eveniment. Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, a fost reluată circulaţia navală pe râul Prut. Vlad Filat a precizat că această călătorie a avut scopul de a vedea care sunt măsurile şi lucrările necesare a fi efectuate pentru ca râul Prut să devină unul cu adevărat practicabil.

„Avem de muncit mult, însă acest obiectiv este unul important, iar impactul asupra economiei naţionale va fi unul puternic. Şi nu doar că transportul naval este unul mai ieftin, ci pentru că astfel vom proteja şi căile rutiere de deteriorarea acestora de transporturile de mare tonaj", a accentuat Vlad Filat, citat de către serviciul de presă al Executivului.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatolie Şalaru a precizat că barjele vor transporta material de construcţie necesar pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

Râurile Prut şi Nistru sunt fluvii de categoria E, de importanţă internaţională, şi, conform acordurilor la care suntem parte, noi suntem obligaţi ca aceste râuri să fie navigabile", a mai precizat ministrul.

Anatolie Şalaru a subliniat şi faptul că acesta este primul pas în această direcţie, până în prezent fiind efectuate un şir de lucrări de curăţare a albiei râului, însă urmează şi alte acţiuni mult mai ample. Ministrul a precizat că până la iarnă navigaţia pe râul Prut urmează a fi deschisă până la Leova, iar în anul curent, prin acest tronson naval, vor fi transportate până la 300 mii tone de materiale de construcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor