Miniştrii Guvernului Cioloş au semnat o declaraţie de integritate pe proprie răspundere

Premierul a anunţat că membrii cabinetului său, prin declaraţia de integritate sesmnată, doresc să dea semnalul schimbării ce trebuie să se producă, măcar în al 12-lea ceas.
Dacian Cioloş, comisar european pe probleme de agricultură, în dialog cu publicul
Dacian Cioloş, comisar european pe probleme de agricultură, în dialog cu publicul (Epoch Times România)

Miniştrii Guvernului Cioloş au semnat o declaraţie de integritate pe proprie răspundere, a declarat duminică premierul, precizând că nu le-a impus acest lucru miniştrilor săi, ci le-a recomandat, fiind important să se dea semnal că anumite criterii de integritate trebuie respectate de toată lumea.

"Această declaraţie de integritate pe proprie răspundere, da, a fost semnată de miniştri, nu le-am impus-o eu, ci le-am recomandat. Sunt nişte criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizaţii neguvernamentale din România care de mulţi ani de zile lucrează pe aceste domenii. (...) De ce le-am sugerat să le semneze? Mi se pare că este important ca oamenii să-şi asume aceste criterii, în măsura în care ei le îndeplinesc şi, pe de altă parte, cred că este important să dăm şi semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere, că anumite criterii de integritate vor fi respectate de toată lumea", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres, la Radio România.

Noul premier a subliniat că transparenţa şi integritatea sunt elementele incipiente pentru o administraţie funcţională şi chiar dacă multe lucruri nu vor putea fi făcute în acest mandat, este important ca lucrurile să înceapă să se schimbe măcar în al 12-lea ceas în interesul tuturor şi al cetăţenilor şi al partidelor politice care vor guverna după 2017 încolo. Premierul a mai adăugat că schimbarea este un proces colectiv iar o schimbare la vârf trebuie însoţită şi de o schimbare la bază:

"Nu trebuie numai să lăsăm binele să câştige, ci să ajutăm să se întâmple. Este important ca energia voinţei schimbării să se transforme din energie de protest în energie de construcţie. E important şi protestul. Pe de altă parte, este important să înţelegem că este un proces colectiv schimbarea asta, nu este suficient să aibă loc schimbarea la vârf, dacă nu ne schimbăm la bază. Degeaba ne plângem de un Parlament, noi l-am ales şi oamenii de acolo pe bună dreptate spun: eu reprezint nişte oameni în teritoriu care m-au ales, care au dat un vot pentru mine. Când o parte din societate vrea schimbare, nu este suficient, dacă nu ne mobilizăm şi fiecare să-şi facă treaba acolo unde este.", a subliniat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne