Guvernul Cioloş va lansa un Plan de acţiuni sectoriale

Guvernul lucrează la un Plan de acţiuni sectoriale care va fi trimis Parlamentului alături de Bugetul pe 2016, a anunţat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

"Astăzi, în prima parte a întâlnirii, am discutat Planul de acţiuni sectoriale pe care am promis că îl vom elabora la discuţiile pe care le-am avut în Parlament în perioada audierilor şi apoi a votului în plen. Acest Plan de acţiuni sectoriale, pe fiecare domeniu în parte, ar urma să fie finalizat şi depus la Parlament o dată cu Bugetul.

Sigur, nu va fi depus ca un act normativ, ci va însoţi Bugetul, pentru că acest Plan de acţiuni sectoriale va fi legat în mare parte de buget. E ceea ce ne propunem noi să facem anul care vine pe fiecare domeniu în parte", a declarat Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după o şedinţă informală cu echipa de miniştri, potrivit Mediafax.

Premierul susţine că i-a solicitat fiecărui ministru să identifice ceea ce este obligatoriu de făcut în perioada următoare (obligaţii, angajamente, condiţionalităţi, etc.), ce se continuă dintre proiectele începute de guvernarea anterioară şi ce proiecte decurg din programul actualului Guvern.

În cadrul şedinţei de astăzi s-au luat în discuţie trei teme de importanţă majoră - dezvoltarea economică, reforma administraţiei şi relaţia bivalentă România - UE atât în contextul actual, cât şi în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului European în 2019.

În acest sens, prima masă rotundă care a angajat miniştrii domeniilor respective a avut ca temă programul economic şi creşterea economică. Grupul de lucru interministerial este coordonat de vicepremierul Costin Borc şi urmează să integreze reprezentanţi ai mediului de afaceri şi să identifice câteva sectoare strategice a căror dezvoltare să fie continuată programatic, indiferent de guvern.

Referitor la Bugetul de stat, Cioloş le-a cerut miniştrilor să trimită la Finanţe bugetul fiecărui minister, astfel încât ministerul de resort să le integreze într-un singur document. Acest prim proiect va fi analizat luni după-amiază, în cadrul unei alte întâlniri informale a Cabinetului Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne