Membrul CNA Narcisa Iorga, urmărită penal. „Nu am absolut nicio legătură cu faptele de corupţie”
alte articole
Procurorii anticorupţie au dispus joi începerea urmăririi penale pe numele membrului Consiliului Naţional al Audiovizualului, Narcisa Iorga, pe care o acuză de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei în dosarul în care vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, pesedistul Viorel Hrebenciuc, ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA în favoarea primarului municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (PDL) pentru ca acesta să obţină licenţa pentru postul său de televiziune, Giga TV.
Narcisa Iorga este acuzată de "instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid".
Procurorii DNA susţin că "ulterior datei de 17.09.2013, data la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV (Giga TV, n.r.), suspecta Iorga Narcisa - Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deţinătoare a postului de televiziune respectiv să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau sa îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze".
"În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) că instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv", reiese din comunicatul DNA.
"Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. — al anchetei) şi să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (...). Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici o altă lege a ţării. Din punctul meu de vedere nu am făcut altceva decât să aplic legea. Atât, nimic altceva", a declarat Narcisa Iorga, la ieşirea din sediul DNA.
Ulterior, într-un comentariu publicat pe pagina sa de Facebook, Narcisa Iorga a atras atenţia că procedura penală prevede şi posibilitatea scoaterii de sub urmărire penală, atunci când se constată că fapta ori vinovăţia nu există.
"Am toată disponibilitatea de a coopera cu DNA. Am convingerea că probele pe care le voi pune la dispoziţia anchetatorilor vor clarifica situaţia. Legislaţia audiovizualului are anumite particularităţi, la fel şi calitatea de membru al CNA în raport cu alte autorităţi publice. Vă asigur că nu am absolut nicio legătură cu faptele de corupţie în sensul obţinerii de foloase necuvenite. Am militat întotdeauna pentru respectarea legii şi nu împotriva legii . La fel şi în acest caz", a mai precizat membrul CNA.
Reamintim că Narcisa Iorga s-a remarcat prin poziţiile tranşante luate împotriva PSD-izării CNA-ului, dezvăluind pe blogul său numeroase nereguli din funcţionarea instituţiei, care favoriza Antenele lui Dan Voiculescu, discriminând în paralel posturi care raportau "negativ" ştiri despre Victor Ponta şi PSD.